Monday, 15 August 2016

Kisah Riang Ria Hari Raya 2016 (Raya Kedua)

Assalamualaikum.

Hari ni nak sambung kisah raya kedua pula. Selalunya Raya kedua kami semua wajib berkumpul ramai ramai. Masa dan saat inilah kami yang terpisah jauh dapat bertemu dan melepaskan rindu masing masing..hehehe. Iyelah bukan senang nak jumpa saudara mara aku yang jauh jauh ni. Time raya je boleh jumpa semua. Bila jumpa semua orang, ramai yang tegur anak anak aku dah besar panjang. Siap ada yang tegur "dah boleh tambah satu lagi ni" HAHAHAHA..insyaAllah kalau ada rezeki.

Setiap kali jumpa kazen kazen aku yang dulu geng sepermainan time kecik kecik mesti banyak benda nak borak dan digosipkan. Lagi lagi bila masing masing dah ada kehidupan sendiri. Sekali sekala dapat berjumpa macam ni memang semua tak berhenti bercerita itu ini. Setahun sekali jumpa memang orang orang yang aku sayang semuanya banyak perubahan.

Kazen aku yang dulunya agak berisi tiba tiba dah slim omaigod memang satu kejutan untuk aku. Tahniah berjaya sampai target!

Kazen aku yang dulu hitam dan tak pandai bergaya tapi bila jumpa hari tu omaigod dah putih gebu dan cantik!

Kazen aku yang dulu kecil dan pemalu tapi bila jumpa dah tinggi besar dan banyak cakap! Hahaha..

Kazen kazen aku juga bakal bakal jadi tunangan dan isteri orang. Dan paling mengejutkan ramai yang bakal bakal jadi ibu lagi!!

Ya Allah cepatnya masa berlalu...

Family Potret Raya Kedua



Ehem Mummy bergaya dengan Dress melatop Leeyana Rahman :')


Adik beradik Mummy yang super duper gojes!








Sejak balik sabah hari tu. Setiap malam tidur lewat sebab berborak sakan dengan adik beradik. Borak punya borak sampai tak sedar dah nak dekat subuh maka mata jadi pandalah jawabnya...hahaha!

Adik beradik semuanya ratu selfie! hehehe..



Kakak, Mummy dan adik.


Adik beradik dan anak buah. Ehh besar dah anak buah aku ni. 
Tahun depan jumpa mesti dah besar dan makin cantik ni. Adik aku dua orang ni pula masih belajar dan masing masing masih single okay. Ramai yang masuk meminang dan berkenan tapi dua dua jual mahal gituu. Dua dua adik yang baik rajin dan manja. 

Semua pantang nampak kamera. Masing masing pasti akan jadi gila gila sekejap. 
Rindunyalah bila tengok gambar ni. Rindu sangat!



Mummy dan kazen kazen yang super duper cantik ni.


Keluarga Bahagia Mummy


Adik beradik, Auntie Auntie, anak anak buah dan kazen kazen





Yeayyyyy gambar wajib setiap tahun. Posing ramai ramai sebagai kenangan di hari tua. Tahun ni ramai jugalah yang tak dapat join. Adik beradik tiri aku takde dalam gambar ni. Masing masing masih beraya di rumah mertua. InsyaAllah tahun depan dapatlah kami berkumpul ramai ramai. 





Read More

Thursday, 11 August 2016

Sambut Birthday Rayyan Ashraff 2 Tahun

Assalamualaikum.

Hari ahad baru baru ini barulah kami berkesempatan sambut birthday anak bongsu kesayangan Rayyan Ashraff yang ke 2 tahun. Dua minggu sebelum tu suami outstation ke Australia atas urusan kerja. Suami balik malaysia hari sabtu. Ahad tengahari suami ajak keluar jalan jalan, makan makan dan bawa anak anak bersukaria. Sabtu dan ahad adalah hari penting untuk bersama anak anak. Kalau suami tak ke mana mana kami akan keluar jalan jalan dan bawa anak anak berseronok. Kalau asyik duduk rumah je anak anak boring juga. Sesekali dapat keluar berlima macam ni memang seronok. Hilang segala stress yang ada..hehehe.

Ahad tu kami ke IOI City Mall Putrajaya je. Biasalah mall paling dekat dengan rumah kami..hehe. Suami memang dah janji nak beli kek untuk anak bongsu kami. Makan tengahari kami makan ringan ringan je sebab sebelum keluar rumah kami dah makan kenyang kenyang. Suami ajak makan kat Pancake House.

Masa bercinta dulu dan awal awal kahwin aku dan suami selalu juga makan kat pancake house ni. Almaklumlah masa tu suami tak suka makan nasi. Sebab tu badan kurus je. Tapi sekarang suami aku dan nasi berpisah tiada..HAHAHAHA. Suami aku sejak jatuh cinta dengan nasi ni badan dah nampak berisi. Alhamdulillah senang hati aku tengok. Nak peluk pun best je..tehehe :p

4 hero kesayangan

Mummy dan tiga beradik kesayangan
Kami berlima

Tiga beradik

Mula mula nak beli kek secret recipe tapi macam dah boring sangat pula. Asyik asyik kek yang sama. Kali ni kami try kek lain pula. Kek ni nampak biasa biasa je tapi rasa dia lagi sedappp! Harga pun murah je RM 75. Dah nak sama harga dengan kek secret recipe. Macam macam perisa ada. Tapi anak anak nak kek coklat. Dan kek ini adalah pilihan Rayyan Ashraff sendiri :')

Si birthday Boy!

Birthday Rayyan Ashraff kali ini kami buat simple simple je asalkan ada kenangan. 
Dan paling penting bagi aku dan suami anak anak rasa gembira dan sentiasa rasa dihargai setiap kali tibanya hari lahir masing masing. Aku dan suami pun wajib dapat kek tau..hehehe












Lamanya tak makan. Terliur tengok masa mula mula sampai..sabar jelah..hehe
Anak anak sebenarnya kali pertama makan kat sini. Kami bagi try makan satu dulu. Kang order banyak banyak anak tak habiskan. Sayang dan membazir je nanti. Lagi pun anak anak masa ni masih kekenyangan. Saja nak bagi anak anak rasa.

Daniael Mieqael

Dannish Riffqie

Rayyan Ashraff




"Alahai kenapa comel sangat ni anak!"

Si jantung hati Mummy

Si Mummy..tehehe



Rayyan Ashraff anak yang manja, anak yang bijak pandai, baik, sentiasa ceria, anak yang mendengar kata dan sentiasa menghiburkan hati Mummy Daddy dan Abang abang. 

Happy Birthday Sayangku Muhammad Rayyan Ashraff..
Semoga sayang terus membesar dengan sihat, jadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat. 
Mummy Daddy Abang Miqa dan Abang Iqie sentiasa sayangkanmu anak :'*




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...