Tuesday, 27 January 2015

Kidz Paradise The Mines

Assalamualaikum...



Sempena awal tahun 2015 hari tu kami suami isteri bawa anak anak bersukaria di Kidz Paradise. Ini kali ketiga kami datang ke sini. Lagi pun tempat ni yang paling dekat dengan rumah. Anak anak pun dah lama tak berseronok di tempat tempat macam ni sejak aku mengandung anak ketiga hari tu. Kesian pula balik balik main kat Alamanda je. Anak anak pun mesti dah bosan.

Anak sulung Mummy Daniael Mieqael dah lama sangat teringin nak main kat Kidz Paradise ni tapi kami hanya berjanji kosong padanya. Bukan tak nak bawa tapi masa tak sesuai lagipun baby Rayyan Ashraff masih terlalu kecil dan tak sesuai kot duduk berjam jam dalam ni. Lagi pun anak anak aku kalau dah masuk dalam ni jangan harap nak keluar cepat. Tunggulah 4 ke 5 jam baru puas hati main. Kalau keluar awal pun macam rugi pula bayar mahal mahal.

Aku memang dah plan tunggu Rayyan Ashraff dah besar sikit barulah bawa anak anak aku ke sini. Alhamdulillah keinginan Daniael Mieqael tertunai juga akhirnya. Dannish Riffqie pun turut gembira tak terkata..hehehe

Kami keluar tengahari. Tak sempat masak apa pun sebab semua bangun lambat. Daddy ajak makan kat luar saja. Okay Daddy memang sangat baik hati..hehehe


Kami singgah Chicken Rice Shop untuk makan tengahari. Macam biasa sebelum makanan sampai kami anak beranak selfie selfie dulu. Sudah menjadi satu kewajipan untuk kami bergambar sakan. kalau tak ambil gambar terasa dunia kami kosong dan tak best je..heeeeheeee



Waktu yang paling sesuai untuk makan laju laju bila Rayyan Ashraff sedang dibuai mimpi indah. Kalau dalam keadaan terjaga terpaksalah Mummy Daddy bergilir gilir layan dan dukung Rayyan Ashraff.



Daniael Mieqael sejak dah besar ni dah pandai pula pilih pilih makanan sendiri. Sebelum ni apa saja pilihan Mummy dia akan makan je. Tapi sekarang wajib pilihan dia sendiri. Kadang kadang air pun nak pilih sendiri. Sabar je Mummy layan budak bertuah.

Daniael Mieqael

Dannish Riffqie

Rayyan Ashraff


Yeayyy kami dah sampai dan haruslah posing dulu..hehehe


Amboi.. laju je naik kereta comel ni. Abang dia ajak main ball tak nak. malulah tu..




Budak paling happy dan tak sabar sabar nak main sampaikan susah betul nak ambil gambar dia. Mana taknya sekejap sekejap hilang entah ke mana. Siap panggil panggil adik dia lagi ajak main sekali. Tapi Dannish Riffqie tak nak. Tiba tiba je jadi pemalu..









Tempat ni boleh lompat tinggi tinggi sebenarnya. Tapi Dannish Riffqie takut nak lompat. Abang dah ajak banyak kali tapi dia tetap tak nak. Takutlah tu..



Tapi bila Abang dah mula lompat tinggi tinggi dia seronok ketawa pula. Bila kita ajak dia lompat sekali dengan Abang, cepat je dia geling gelingkan kepala tak nak.




Bila Abang dah puas main lompat sana sini terus berlari ke tempat lain pula. Maka tinggallah Dannish Riffqie dalam sangkar ni sorang sorang..


Amboi dalam diam diam rupanya dia cuba nak lompat juga tapi masih malu malu dan takut. Tapi akhirnya dia berjaya melompat juga walaupun sebenarnya lompatan dia tak setinggi lompatan Abang. Tapi okaylah tu sekurang kurangnya dia trylah juga kan..hehehe.



Dannish Riffqie kalau main memang jenis senyap. Tak macam abang dia yang asyik terjerit sana sini. Tapi bab membebel Dannish Riffqie paling juara. Abang confirm tak boleh lawan..hehehe








Kemana saja Abang pergi, Dannish Riffqie pasti akan datang dan perhatikan apa Abang dia buat. Abang pegang bola dia pun akan pegang bola..hehehe



Daniael Mieqael paling suka tempat ni. Apa saja jenis permainan yang jenis pasang pasang atau susun tinggi tinggi dia akan duduk senyap sambil berfikir macam mana nak pasang benda tu. Kat rumah pun macam tu. Segala lego dari kecil ke besar dia akan pasang semuanya. Bila dah siap pasang dia akan tunjuk kak Mummy Daddy. Bila kita tanya macam macam bentuk dia pasang termasuklah bentuk kereta, robot, rumah, kapal dan macam macam bentuk lagilah. 

Tapi kalau Dannish Riffqie ternampak lego yang Abang dah pasang comel comel tu senyap senyap je dia buka satu satu dan robohkan semuanya. Abang sampai stress tahap nak gigit je Adik dia. Adoi Mummy pun boleh stress tengok dua dua berperang T____T.







Kesian tak boleh keluar, sampai menjerit jerit minta tolong..hahahaha


Haaaaa kalau nak keluar wajib melalui semua halangan..hehehehe


Alahai kesian, Dannish Riffqie takut nak lalu sebab semua benda tergantung tu bergerak laju. Muka anak Mummy sampai stress dah..hahahah


Adoi anak aku sorang ni ikut suka hati dia je nak masuk mana. Ruang dalam kereta tu dahlah kecil, boleh pula dia masuk dalam tu sambil lambai lambai tangan kat Mummy. Layan jelah..






Ya Allah bila dua dua main pasir punyalah lama duduk kat sini. Langsung tak nak bergerak. Mummy ajak pergi tempat lain pun tak nak. Dua dua seronok main dalam ni..




Oleh kerana dua dua tak nak bergerak. Bolehlah Mummy posing pula sementara dua dua kusyuk main pasir tiruan ni..hehehe


Balik balik gambar Abang abang je kan. Sekarang masa untuk Baby Rayyan Ashraff dan Mummy pula posing..hehehe








Amboi seronok Rayyan Ashraff naik kuda. Anak suka Mummy pun sukaaaaa..hehehe




Alaaaa stressnya sempat ambil gambar sampai sini je. Henpon Mummy dah kehabisan bateri. Tak sempat pun selfie dengan suami sendiri T_____T.

Kitaorang berjaya keluar dari tempat ni 5.30 petang. Itupun sebab dua dua dah rimas sebab pampers penuh. Nak tak nak kena tukar juga. Dua dua Daddy dukung masuk tandas. Dah settle tukar, Abang nak masuk semula pula. Nasib baik Daddy pandai pujuk dan terus ajak makan KFC. Syukurlah takde drama airmata. Kalau tak memang teruk Mummy Daddy pujuk satu satu. Settle makan KFC kami terus balik. 3 mint dalam kereta anak anak dah tertidur kepenatan termasuklah Rayyan Ashraff. Kesian, penat sangat agaknya. Sampai rumah Mummy Daddy pun pengsan sekali...






Habis.......







Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...