Wednesday, 25 May 2016

Wordless Wednesday 38: Kami Santai Santai Di Dataran Putrajaya





Read More

Wednesday, 18 May 2016

Abang Abang.. Adaaa Adik Lagi!

Assalamualaikum.


Siapa penggemar roti canai sila angkat tangan! Siapa bukan penggemar roti canai pun angkat tangan!! Hehehe tetiba sila jangan marah ye :'). Aku sebenarnya sejak akhir akhir ni asyik nak makan roti canai je. Kat ofis pun pagi pagi singgah kedai mamak dan tapau dua roti canai. Itupun macam tak cukup je. Ish ish lain macam je aku ni. 

Ke aku mengandung ni? Lain macam je nafsu makan aku sekarang ni. Kadang kadang selepas ambil anak sulung kat sekolah aku sempat lagi singgah kedai mamak yang berdekatan dengan sekolah anak aku dan terus borong sampai 8 keping roti canai. Anak anak aku pula penggemar roti canai termasuklah suami. Jadi kalau beli banyak banyak roti canai pun confirm habis punyaaaa...Hehehe.







Sabtu dan ahad pagi pun kami anak beranak akan keluar breakfast kat kedai mamak yang berhampiran dengan rumah kami. Nasib baiklah anak anak pun suka makan roti canai. Makan banyak pula tu. So seronoklah sikit makan sebab anak anak suka dan kenyang sama sama.

Cuma agak risau jugalah tahap nafsu makan aku sekarang ni. Jangan jangan.. Abang abang.. ADAAA ADIK LAGI! Tapi tak mungkin..aku yakin bukan. Tapi kalau dah ditakdirkan ada rezeki sekali lagi..Alhamdulillah :')


Read More

Thursday, 12 May 2016

Pengalaman Kedua Tengok Wayang

Assalamualaikum.

Hari ini nak share pengalaman kedua Daniael Mieqael dan Dannish Riffqie tengok wayang. Sebelum ini aku dah pernah buat entri Pengalaman Pertama Tengok Wayang. Kali ini kami anak beranak tengok cerita Boboiboy The Movie. Katun Boboiboy ni memang kegilaan budak budak sekarang termasuklah anak anak aku. Bila anak anak dapat tahu nak tengok wayang Boboiboy melompat keriangan dua dua. Dua hari sebelum tengok wayang dua dua jadi budak baik. Setiap arahan Mummy Daddy dipatuhi dengan baik. Kalau Mummy Daddy suruh belajar laju je dua dua ambil buku dan terus mewarna..hehehe.

Sepatutnya aku dan suami plan tengok wayang dengan anak anak je. Tapi kebetulan pula ofis aku buat trip tengok wayang ramai ramai. Mula mula macam malas je nak join. Tapi sebab anak anak teruja dan teringin sangat nak tengok, tiket pula dapat separuh harga. Memang rugi sangat kalau tak join. Call suami dan minta persetujuan. Alhamdulillah suami setuju siap ajak anak anak pengasuh tengok wayang sekali. Bestnya!

Empat sekawan posing :)







Rayyan Ashraff kami tinggalkan di rumah pengasuh ( kak yani ). Rayyan Ashraff masih kecil dan tak sesuai tengok wayang lagi. Aku dan suami belum ada kekuatan nak bawa Rayyan Ashraff sekali. 
InsyaAllah satu hari nanti kami bawa Rayyan Ashraff sekali.

Bergambar dengan kawan baik

Geng satu ofis. Bergambar ramai ramai sebagai kenangan.



Daniael Mieqael paling tak sabar nak tengok cerita ni. Dah besarlah katakan..hehehe





Alhamdulillah sepanjang dalam wayang anak anak lebih fokus tengok cerita terutama sekali Daniael Mieqael. Dannish Riffqie pula banyak bertanya tapi dia akan bertanya perlahan lahan je. Paling comel siap berbisik bisik kenapa boboiboy menangis, kenapa boboiboi kalah, mana boboiboy dapat kuasa dan blablablablaaaa. Biasalah budak budak kan suka bertanya. Setiap pertanyaan Dannish Riffqie aku dan suami wajib jawab. Paling rajin jawab soalan si anak kesayangan si Daddylah..hehehe.






Anak anak dah ada pengalaman tengok wayang sebelum ini memang seronoklah sikit nak bawa. Nak handle pun senang sebab dua dua dah faham dan dah biasa dengan suasana dalam wayang. Cuma anak anak pengasuh ( kak yani ) je tak biasa dan langsung tak pernah masuk wayang. Ini adalah pengalaman pertama mereka. Bila aku dan suami ajak dua beradik tu tengok wayang, terus dua dua setuju tapi dalam masa yang sama malu malu dan takut takut nak pergi. Iyelah tak pernah masuk pawagam kan. Kesian pula tengok. Tapi dua dua memang excited sangat nak tengok wayang. Daniael Mieqael dengan Dannish Riffqie bertambah tambah seronok Abang kakak tengok wayang sekali. 

Anak anak aku memang rapat sangat dengan anak anak pengasuh kesayangan aku tu. Kak yani jaga anak aku macam dia jaga anak dia sendiri. Kasih sayang dia pada anak anak aku tuhan je yang tahu. Kadang kadang sabtu dan ahad pun kak yani boleh tolong jaga kalau tiba tiba aku dan suami ada hal hal penting. Kak yani terlalu baik. Malah siap ajar anak anak aku mengaji. Bersyukur sangat jumpa pengasuh baik macam kak yani ni. Aku dan suami pun akan cuba buat sehabis baik untuk pengasuh kesayangan kami ni. Sekali sekala bawa anak anak kak yani keluar makan makan dan ajak tengok wayang pun dah buat kak yani terharu dan menangis KENAPA layan keluarga dia baik sangat. Padahal kami yang patut berterima kasih kat dia sebab selama ini tolong jaga anak anak kami dengan baik. Sayang sangat kak yani ni tau!





Read More

Wednesday, 11 May 2016

Wordless Wednesday 37 : Mummy Daddy Selfie



Kesayangan Paling manja dan Paling hensem :')
" I love you sayang! "
Read More

Thursday, 5 May 2016

Aku dan Contact Lens

Assalamualaikum.


Dah lama tak pakai contact lens warna warni pergi kerja. Sejak mengandung anak kedua dan ketiga hari tu aku lagi suka pakai spek mata atau pakai contact lens biasa je tanpa warna. Aku sebenarnya rabun. Rabun jauh. Stress gila bila power mata aku semakin naik. Benci. Tak suka. Umur baru 35 tahun. Tapi mata dah kabur kabur..sob..sob T_______T.

Pakai contact lens ni bukan senang tau leceh sebenarnya. Kalau tak sesuai dengan mata siaplah mata akan jadi kemerah merahan. Nak pakai spek mata malas sebab nak pakai shawl. Kalau pakai spek mata nampak tak gojes dan kelihatan macam orang tua gitu.  Tapi kadang kadang kalau terpaksa aku pakai jugalah. Gojes tak gojes lantaklah :p




Hari tu contact lens dah nak expired. Contact lens yang aku pakai hanya boleh bertahan sebulan. Kalau pakai lebih dari sebulan mata akan gatal dan kemerah merahan seperti orang sakit mata okay. Dua hari lagi contact lens dah nak expired. Ajak suami laju laju ke Alamanda. Niat dihati nak ambil jenis biasa je tapi suami tiba tiba ikut suka hati dia je pilih yang berwarna. Kononnya barulah mata nampak seksi. Amboiiiiiiiiii suami aku!. Atas permintaan suami tercinta aku haruslah tunaikan asalkan suami belanja contact lens baru..huhuhu.




Sejak hari tu macam macam warna contact lens aku cuba. Termasuklah yang bersaiz besar dan normal. Ada yang sesuai dengan mata aku dan ada juga yang langsung tak sesuai. Takut tengok warna mata sendiri jadi lain macam..hahaha! Dengan mata sendiri pun takut sabar jelah.

Baru baru ini suami belanja contact lens baru iaitu lofalens. Terharu okay bila suami senyap senyap beli lofalens untuk isteri kesayangan..hehehe. Jujurnya aku tak pernah try lagi lofalens ni. Selalu pakai FreshLook dengan FreshKon je. Jenama lain pun pernah try juga. Tapi aku lebih suka pakai freshLook dengan FreshKon sebab sesuai dengan mata aku. Setakat ini lofalens okaylah cuma saiz dia saiz normal je yang ada. Kalau ada saiz besar kan best. Suka pakai saiz besar sebenarnya sebab mata nampak bolat, bersinar dan seksi..heh! (Maaf terlebih belanja gambar sedang berselfie dengan contact lens. Sila jangan menyampah ye kesayanganssss!)




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...