HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 30 August 2017

Jantina Baby Dah Confirm

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, kandungan Mummy dah masuk 32 minggu. So memang patut dah sediakan semua. barang baby. Masa checkup 7 bulan kat klinik hari tu doktor dah pesan awal awal semua barang ibu dan baby dah patut siap sedia dah dalam beg. Bila dengar doktor kata macam tu Mummy dah mula risau. Mula lah cemas sorang sorang. Macam mana tak risau, satu barang baby pun tak beli lagi. Husband dah lama ajak shopping barang baby, tapi macam macam alasan Mummy bagi. Malas memanjang! Haaaa sekarang baru nak terhegeh hegeh cari itu ini..huwaaaa! 😩😩😩

Perut Mummy makin hari makin membesar dengan jayanya. Yang paling menggembirakan jantina baby dah diketahui selepas Mummy  scan 4D/5D. Kali ni Mummy Daddy Lompat bintang! 

Ya Allah Syukur Alhamdulillah..

Sejak 3 bulan dah tak sabar nak tahu jantina baby sebenarnya. Senang nak beli baju kan? Sebab ketiga tiga hero aku sebelum ni nak masuk 4 bulan je dah nampak bird masing masing. Comel je bila teringat balik.

Tapi kali ni agak berbeza pula. Masa Mummy genap 4 bulan hari tu Mummy dah scan baby kat klinik swasta. Tapi tak nampak apa pun. Padahal niat dihati nak sangat tau jantina baby. Puas doktor scan sana sini, langsung tak nampak. Doktor kata baby masih kecil lagi. Tunggu baby dah masuk 8 bulan barulah boleh nampak jantina baby dengan jelas. Adoi lamanya nak tunggu. Geram pula doktor ni. Pandai ke tak pandai ni. Sekali scan dah kena bayar rm120!

Bila Mummy genap 5 bulan hari tu sekali lagi doktor scan keadaan baby. Tapi kali ni Mummy scan kat klinik kerajaan saja. Langsung tak bayar. Semuanya free. Masa doktor scan hari tu berdebar debar jugalah sebenarnya. Tapi doktor sekali lagi kata jantina baby masih tak nampak. Paling mengejutkan bila doktor kata kemungkinan baby girl. Ya Allah dengupan jantung Mummy masa tu Allah saja yang tahu. Mummy dah mula fikir mungkin kah kali ini Mummy dapat baby girl? Sebab tak kan lah dah masuk 5 bulan jantina baby masih tak nampak. Sebelum ni nampak dengan jelas je jantina anak anak Mummy.

Tapi bila doktor tengok rekod anak anak Mummy sebelum ni semuanya anak lelaki, doktor tu tetiba rasa bersalah pula. Bimbang Mummy terlalu berharap dan terus cakap masih tak pasti. Mungkin sekarang ni 50/50. Sebab kadang kadang kalau tak nampak jantina pun tetap baby boy. Bila doktor kata macam tu tetiba lajuuu je air mata Mummy mengalir. Mummy tak pasti kenapa Mummy menangis. Bukan Mummy tak boleh terima dan bukan sebab Mummy tak nak baby boy. Tapi kata kata doktor buat Mummy terpaksa terima hakikat yang Mummy akan dapat baby boy lagi. Takpelah asalkan baby sihat. 

Nak cakap naluri dapat baby apa memang tak pasti sebab kejap rasa macam baby girl, kejap rasa macam baby boy. Kawan kawan ofis pun ramai yang buat ramalan Mummy akan dapat baby boy. Tapi Mummy senyum jelah. Malas nak fikir apa dah masa tu. Kalau Allah bagi rezeki baby boy Mummy tetap bersyukur. 

Apaaaa korang ingat senang ke dapat anak? Susah tau.. Orang lain bertahun tahun cuba untuk dapatkan zuriat tapi tak pernah berjaya. Ini pun rezeki yang Mummy dan husband tak sangka. Padahal Mummy memang merancang keluarga. Serius Mummy setiap 3 bulan cucuk tau! Sebab tak nak mengandung dalam masa terdekat ni memandangkan anak anak masih kecil kecil dan memerlukan perhatian yang lebih dari Mummy. Tapi siapalah yang boleh tolak kuasa Allah. Mula mula macam tak percaya je Mummy mengandung, tapi gerak hati Mummy kuat mengatakan Mummy mengandung. Yang peliknya setiap kali check air kencing sendiri mesti dapat result negatif. Berkali kali jugalah check sendiri. Nak jumpa doktor takut.. 😂😂😂

Hampir 2 bulan tak period. Akhirnya Mummy ambil keputusan pergi klinik sendiri. Masa tu husband tak tau lagi. Sebab husband outstation. Sampai klinik doktor terus scan. Bila doktor scan memang tak nampak apa apa. Doktor kata Mummy tak mengandung. Okay. Mummy balik dan teruskan hidup macam biasa. Beberapa hari kemudian, Mummy dah mula mengidam makanan sedap sedap. Kalau tak dapat mudahnya air mata ni berguguran. Emosi makin tidak stabil.  Husband pun rasa pelik Mummy asyik makan je walaupun dah lewat malam. Siang malam kerja Mummy asyik nak makan je. Husband ada disisi lagilah Mummy makin manjaaaaaa minta itu ini. Husband jenis penyayang, minta lah apa pun, confirm dapat. Sayang husband! 😘

Husband dah mula pelik. Sebab perubahan Mummy masa tu lain macam. Sikit sikit nak merajuk. Sikit sikit nak makan. Bila tak dapat makan seperti yang di minta mulalah menangis dan berkurung dalam bilik sorang sorang. Mungkin husband dah hilang sabar Mummy asyik berkelakuan pelik pelik. Husband pun terus tanya dengan nada penuh kasih sayang bimbang Mummy merajuk lagi 😭

"Sayang pregnant ke?"  
"Sekarang ni asyik nak marah marah Daddy je.."

Soalan husband buat Mummy terkejut dan lajuuuu je Mummy jawab..

"Entahlah sayang. Mummy asyik lapar je sekarang ni.."

Ya Allah tak sempat jawab panjang panjang husband terus suruh Mummy bersiap siap pergi klinik. Sebab husband tak puas hati dengan jawapan Mummy tadi. Risau tengok keadaan Mummy macam tu. Nak pergi kerja jauh jauh pun tak tenang katanya. Bila Jumpa doktor seperti biasa doktor akan check air kencing dan scan perut. Berdebarnya Mummy Allah saja yang tahu..

Scan punya scan..akhirnya terjawablah segala persoalan Mummy selama ini. YES!!! Mummy confirm pregnant! 😍. Dan sekarang Mummy dah genap 8 bulan! Syukur Alhamdulillah..


Dan paling mengembirakan dan paling membahagiakan bila jantina baby pun dah confirm!

Syukur Alhamdulillah..

Terima kasih Ya Allah..

Mummy confirm dapat baby GIRL!

Ya Allah kegembiraan apa ke ini?

Terima kasih atas segalanya Ya Allah..

Terima kasih semua yang sentiasa doakan Mummy dapat baby girl..

Ya Allah happynya Mummy dan Husband Allah saja yang tahu..

Syukur Alhamdulillah..







Tuesday, 25 July 2017

Persiapan Wajib Sebelum Bersalin.



Assalamualaikum..

Alhamdulillah keputusan Daniael Mieqael masuk darjah satu tahun depan dah keluar. Bersyukur sangat dapat sekolah yang memang aku nak dan paling penting dekat dengan rumah. Sebelum keputusan ni keluar aku sebenarnya berdebar debar jugalah risau tak dapat sekolah seperti apa yang aku inginkan.. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan Allah. Senang hati aku. Happy sangat!

Sekarang ni banyak persediaan dan perkara penting yang perlu aku dan suami buat. Kalau boleh sebelum aku bersalin nanti semuanya dah settle. Banyak perkara aku perlu settlekan dengan segera. Kemalasan aku sejak akhir akhir ini perlu aku buang jauh jauh. Selagi aku layan kemalasan aku ni selagi itulah semuanya tak settle. 

Antara perkara penting yang perlu aku settlekan dengan segera

1- Segala keperluan dan Barang barang baby. 
2- Daftar Persekolahan Dannish Riffqie dan Rayyan Ashraff untuk tahun depan
3- Barang barang persekolahan Daniael Mieqael masuk darjah satu tahun depan
4- Persiapan masuk rumah baru..insyaAllah

Kalau ikutkan banyak lagi nak buat sebenarnya. Tapi itu antara senarai penting yang wajib aku dan suami settlekan terlebih dahulu. Memandangkan kerja suami aku sekarang ni tak menentu dan kerap sangat outstation ke luar negara, maka aku sebagai isteri yang bijaksana ni kenalah atur semuanya dengan lebih bijak! Tak mau malas malas dah!

1- Segala keperluan dan Barang barang baby. 

Bulan depan aku dah start beli segala keperluan baby. Bukan barang baby je tapi untuk barang keperluan aku semasa berpantang nanti. Keperluan baby yang wajib aku beli pakaian, pampers, lampin, mandian, dan yang sewaktu dengannya. 

Pakaian mungkin tak beli banyaklah kot. Sebab baju abang abang dia sebelum ni banyak lagi yang masih elok dan baru. Ada yang sempat pakai sekali dua je lepastu tak pakai dah. Ada juga yang tak sempat pakai langsung. So kali ni beli apa yang takde je. Tapi baju baru untuk baby keempat ni wajiblah aku beli baru. Jangan terlebih shopping sudah. Iyelah baju baju baby kan comel comel belaka, geram je rasa kalau tak dapat. Tengoklah nanti macam mana. Apa apa pun aku akan update dalam blog ni..insyaAllah.

2- Daftar Persekolahan Dannish Riffqie dan Rayyan Ashraff untuk tahun depan

Tahun depan ketiga tiga hero aku dah masuk sekolah. Cuma sekarang ni aku masih tak pasti nak daftar Dannish Riffqie dan Rayyan Ashraff kat tadika mana. Sama ada aku akan teruskan di tadika lama atau daftar ke tadika baru yang lebih dekat dengan rumah baru kami. Hal ni masih lagi dalam perbincangan dengan suami. Suami ikut je mana yang senang asalkan memudahkan untuk kami hantar dan ambil. Dan paling penting tadika tu buat anak anak happy belajar kat situ. 

Tapi itulah, Dannish Riffqie dah serasi dengan cikgu cikgu  dan kawan kawan kat tadika sekarang ni. Kalau tukar tadika baru takut tak biasa dengan suasana baru, cikgu baru dan kawan kawan baru pula. Semua ni kena fikir juga. Adohai..

3- Barang barang persekolahan Daniael Mieqael masuk darjah satu tahun depan

Daniael Mieqael tahun depan dah masuk darjah satu. Macam tak percaya je anak sulung aku ni dah besar. Tiba tiba rasa macam nak peluk cium je tak nak lepas lepas. Sayang sangat kat dia ni. Untuk persiapan Daniael Mieqael masuk darjah satu ni aku perlu settlekan semuanya sebelum aku bersalin. Kalau boleh baju sekolah, beg, kasut, buku, alat tulis dan kelengkapan lain dah settle! Sebab kawan kawan ofis aku kata hujung bulan disember nanti pelajar darjah satu wajib orientasi selama sehari sebelum sesi persekolahan tahun depan bermula. Ya Allah berdebarnya aku. Anak nak masuk darjah satu ni aku pula yang berdebar debar..hehehe

Aku harap hujung tahun nanti sempatlah aku hantar anak pergi orientasi. Teringin juga nak tengok. Sebab ini adalah pengalaman pertama aku dan suami hantar anak masuk darjah satu. Excited juga ni. Lagipun masa tu aku dah habis pantang. InsyaAllah mudah mudahan semuanya berjalan lancar..

4- Persiapan masuk rumah baru..insyaAllah

Dan yang terakhir pasal rumah baru pula, insyaAllah hujung tahun ni dah ambil kunci. Tapi mungkin tak pindah lagi kot. Sebab macam macam nak buat lagi dalam rumah tu sebelum pindah. Tapi insyaAllah kami akan pindah rumah baru secepat mungkin. Aku dan suami dah tak sabar tengok rumah baru kami sebenarnya. Rumah baru yang wajib aku dan suami hias cantik cantik 😍.

Alahai..Baby dah bergusti dalam perut. Lapar kot ni. Okaylah jumpa di entri akan datang. Selamat membaca semua..babai 😍








Monday, 17 July 2017

Rindu Nak Update Blog.

Assalamualaikum..

Lamaaaaaaa gilaaaaaa tak update blog! Setiap kali update blog mesti alasan yang sama. Sibuklah! Itulah.. inilah.. ish ish..Sila maafkan 😩. Masih ada ke pengikut blog kita ni? ke dah lari semua 😂.

Sejak mengandung anak keempat ni, serius MALAS bermaharajalela dalam diri aku. Semuanya serba tak kena. Masuk ofis pun selekeh yang amat. Siapa yang kenal aku pasti terkejut dan lajuuuu je mulut orang tu tegur ..

"Ehh sherwiena ke ni?"
"Ehh kenapa pucat sangat ni.. sihat ke ni? " 
"Teruknya kau mengandung kali ni" 

Dan banyak lagilah ayat ayat mereka yang buat aku tak kisah langsung! 😂. Tapi memang betul segalanya berubah bila aku disahkan mengandung dan 100% aku jadi wanita paling selekeh sekali. Aku bukan saja saja nak selekehkan diri tau.. tapi semuanya akan berubah sendiri. Kalau dulu suka sangat pakai shawl lilit sana sini, tapi sekarang sukaaaa gilaaaa pakai tudung indon! Ulang ulang pakai tudung yang sama pula tu. Senang mudah dan cepat, sarung je dah siap!😂. Cara berpakaian pun berubah. Sekarang pakai apa pun jadilah. Sedondon ke tak sedondon ke aku belasah je pakai. Janji aku selesa..😊. 

Aku rasa banyak lagilah perubahan yang berlaku sejak aku mengandung ni. Pasal emosi aku tak payah cakaplah. Emosi aku asyik turun naik turun naik je sekarang ni. Lagi lagi bila suami tercinta jauh dari mata, lagilah emosi aku menjadi jadi. Hanya orang orang yang sabar je boleh bersabar dengan emosi dan perangai aku ni. Bersyukur sangat dikurniakan suami yang terlalu penyabar. Ya Allah sebaknya. Tiba tiba rindu kat suami pula saat ini. Rindu yang amat. Okay dah dah.. tak boleh layan sangat perasaan ni kesian kat baby 😘. Tak mau stress stress kena happy happy je sekarang ni..


Sekarang aku dah masuk 5 bulan lebih. Minggu depan genap 6 bulan. Cepat sungguh masa berlalu. Setakat ini kesihatan aku dan baby baik baik saja..Alhamdulillah 😍

Jujurnya aku langsung tak buat apa apa persediaan lagi untuk baby. Langsung tak beli apa apa lagi. Sepatutnya inilah masa yang sesuai untuk aku shopping keperluan baby. Tapi aku masih takde mood nak shopping sana sini. Kalau dulu, masa mengandung ketiga tiga hero kesayangan aku tu bukan main excited lagi shopping barang baby. Usia Kandungan aku baru masuk 3 bulan pun aku dah bershopping sakan. Senang cerita awal awal aku dah sediakan semuanya. 

Tapi kali ini aku masih bermalas malasan nak shopping. Padahal suami aku dah berkali kali ajak shopping barang barang baby. Tapi aku yang tak nak dan penuh alasan. Alasan yang selalu aku cakap kat suami

" MALAS lah. Awal lagi ni Sayang.." 😩.

Balik balik itu jelah alasan aku. Suami pun pelik. Pelik yang amat.. (sila maafkan Mummy sayang..)

Minggu depan checkup 6 bulan. Benda paling aku tak suka bila terpaksa minum air gula! Ketiga tiga anak aku sebelum ni pun aku terpaksa minum air gula. Setiap kali mengandung aku memang wajib minum air gula sebab sebelah bapa aku keturunan diabetes yang sangat tinggi. Paling benci minum air gula ni sebenarnya.. tapi terpaksalah bertabah 😩. Ya Allah permudahkanlah semuanya..Aminnn.

Tinggal 3 bulan lebih je lagi baby bakal lahir. Berdebar debar juga sebenarnya. "Dah scan ke baby?" ramai sangat yang bertanya pasal jantina baby. Soalan yang sangat mendebarkan hahaha.. Dah scan sebenarnya, tapi masih samar samar lagi. Apapun rezeki yang Allah tentukan untuk aku dan suami kami tetap bersyukur dan terima seadanya. Sesungguhnya rezeki Allah jangan sesekali di tolak. Itulah pesanan suami aku bila berbicara pasal hal hal yang berkaitan dengan rezeki.

Apa yang penting baby yang bakal lahir nanti cukup sifat dan sempurna.  Tak sabar dah nak peluk cium baby kesayangan aku ni. Rindu sangat bau baby. Semoga aku dan baby sihat sihat walafiat sampailah bersalin nanti..Aminnn. Sahabat sahabat sekalian doakan yang terbaik untuk Mummy ye 😊.

Okay, Itu sajalah coretan untuk hari ini. Jumpa lagi di entri akan datang. Babai semua 😘







Wednesday, 12 April 2017

Jalan Jalan Sekitar Monumen Alaf Baru Putrajaya

Assalamualaikum..

Cerita dua bulan lepas..hehehe. Biasalah si Mummy ni asyik nak cerita kisah kisah dah basi dalam blog. Sila banyak bersabar ye..hehehe 😊. Masa ni suami baru balik dari Algeria. Dua bulan tak jumpa si Daddy kesayangan ni tau. Rindunya aku dan anak anak Allah sajalah yang tahu. Setiap kali suami outstation aku dan anak anak duduk kat rumah jelah. Kecuali kalau aku betul betul dah bosan sangat duduk dalam rumah memang aku bawa anak anak keluar jalan jalan. Paling senang nak bawa anak anak aku jalan kat taman bawah rumah aku tu. Sekurang kurangnya takdelah aku stress asyik duduk rumah je. Anak anak pula boleh bergembira dan bermain dengan puas 😊

Sebelum ni aku tak pernah dan tak berani bawa anak anak aku bermain di taman bawa rumah aku tu. Sebab nampak macam kotor. Tapi sejak taman tu di ubahsuai dan banyak permainan di tambah baik nampak cantik dan bersih pula. So setiap hari sabtu atau ahad aku akan bawa anak anak aku lepak kat taman. Tak lama pun main kat sana. Cukuplah sejam macam tu asalkan anak anak aku happy. Tapi kadang kadang sejam pun tak cukup nasib baik dekat dengan rumah je hehehe 😉

Tapi bila suami ada, asal je cuti kami memang tak kan duduk rumah sepanjang masa. Suami akan ajak keluar jalan jalan. Tak kisah ke mana pun asalkan dapat bersukaria..hehehe. Sebab tu bila suami takde alahai bosannya hidup ini 😩😩😩.

Awal bulan febuari hari tu suami ajak jalan jalan di Umai Cafe Putrajaya. Nak makan pisang goreng katanya. Kami datang ke tempat tu bukan lah kali pertama tapi berkali kali jugalah. Lagi pun tempat tu sebenarnya dekat gila dengan ofis aku. Jalan kaki je pun boleh sampai tau. Kalau bos tiba tiba nak belanja makan ke apa Umai Cafe lah sasaran pertama kami sebab paling dekat dengan ofis. Umai Cafe ni restoran dia biasa je tapi entah kenapa ramai sangat orang makan kat sana. Makanan dia pun biasa biasa je kot.

Tapiiiiiiii kan pemandangan kat sini memang cantik gilaaaaa. Seolah olah berada di luar negara gituuu..hehehe. Rugi sangat kalau datang sini tak ambil gambar banyak banyak..hehehehe 😊

Family kecil Mummy 😍


Si kembar 4 😍


Nampak tak bentuk pensel paling tinggi kat belakang tuuu..haaaaa itulah Monumen Alaf Baru. Anak anak kata macam pensel. Kalau tengok dengan mata kasar pun memang nampak macam bentuk pensel. Cantik kan!

Cuaca petang tu agak mendung. Padahal sebelum dah hujan sebenarnya. Tapi nampak gayanya macam nak hujan je lagi. Tengok keadaan langit pun dah mula mendung semacam. Nasib baik anak anak pakai topi..selamatlah kalau hujan tiba tiba..heh 😊
Anak anak kusyuk melihat pemandangan tasik. Anak siap bertanya..
"Mami kat tasik tu ada ikan jerung tak?"

Mami pun jawablah "ADAAAA! siapa nakal nakal kena kejar dengan ikan jerung!" 
(Jahat si Mami..hehehe 😃)



Si kembar 4 kesayangan Mummy! 😍

"Mami mana ikan jerung tu Abang nak tengok?" Kata si Abang hensem ni..

"Kan mami dah kata siapa nakal nakal ikan Jerung tu datanglah nanti.
Ikan jerung tu gigi dia tajam tau. Dia suka makan budak budak nakal!"

Terus tiga beradik ni jadi good boy! hehehehe


"Mami ikan jerung mana..Rayyan takutlah mami.."

"Sayang mami kan good boy"

"Okay mami.." Jawab si Rayyan Ashraff Mami ni 😍
(Kesianlah takut kena kejar dengan ikan jerung..hehehe)
Tak habis habis dengan aksi ultraman si Abang hensem ni 😏

Tiga beradik kesayangan Mummy Daddy 😍

Si Daddy Si Mummy wajib selfie berdua 😍💑
Tempat ni cantik dan luas. Anak anak nak berkejaran sana sini pun senang.
Haaaaa berlarilah puas puas anak. Asalkan korang happy..
Ajak Rayyan Ashraff ni berlari macam abang abang dia, tapi dia tak nak. 
Nak jalan je katanya sebab dia nak jadi good boy. 
Bahahahah geli hati bila anak mami ni berkata kata..comel sungguh! 😁
So berjalan jalan lah kami sambil si daddy ambil gambar..hehehe



Ajak anak lompat tinggi tinggi..tapi asyik tak menjadi je. 


                    Dah lompat banyak kali. Tapi tak jadi jadi juga. Sakit perut ketawa waktu ni..😄

Last last Daddy kata jadi ultraman jelah..mami pun laju laju jadi ultraman 😂


Kami dah sampai kat Monumen Alaf Baru ni tapi ramainya orang naik semata mata nak ambil gambar. Bertingkat tingkat nak pusing pula tu. Daddy ajak makan pisang goreng dulu. Dah kenyang semua barulah boleh jalan dengan senang hati sebab si Daddy lapar..hehehehe



Mula mula sampai tadi dah masuk Umai Cafe ni sebenarnya. Tapi ramai sungguh manusia. Tempat duduk semua penuh. Kalau nak beli goreng pisang je pun kena beratur panjang..ishhh malasnya nak beratur. So kami jalan jalan dulu sambil bergambar sakan.

Tapi bila datang kali kedua Umai Cafe tetap ramai orang. Adoi macam mana nak makan pisang goreng ni. Orang beratur tak putus putus. Makin ramai pula tu. Terpaksalah duduk dan santai santai di sini. Paling sedih hujan dah mula turun. Malas dah nak tunggu tunggu kami pun balik sebelum hujan menggila..amboi ayat..hehehe.




Berlari siapa paling lajuuuu..



Kesian Daddy tak dapat makan pisang goreng. Datang sini pun sebab nak makan pisang goreng je sebenarnya. Takpelah takde rezeki. Lain kali boleh datang lagi. Tiba tiba suami ajak makan kat Mcdonalds pula..haaaa apa lagi melompat kerianganlah anak anak kami. Sebab kat Mcdonalds Presint 2 dekat dengan tasik tu besar dan ada tempat permainan. Tak dapat makan pisang goreng pun takpelah. Burger lagi sedapppppp! hehehe
Sementara tunggu Daddy ambil kereta. Kami tunggu kat sini sambil ajak anak anak posing di sini. 
Besar dah Tiga Beradik kesayangan Mummy Daddy ni 😚




Yeayyy dah sampai. Lima beranak kelaparan sangat ni..





















Semua dah kekenyangan. Sekarang masa untuk bersukaria!😃

Permainan kat sini agak mencabar. Mummy sendiri pun takut tengok. 
Risau tengok anak anak naik sampai atas kang tak boleh turun pula..huhuhuhu.
Rayyan Ashraff sedang paksa diri untuk naik. Menjerit jerit nak naik.
"Tak sesuai dengan awak lah sayang"
Budak dua orang ni tak payah cakap. Berjaya naik sampai atas pula tu. 
Alahai lah anak. Mummy yang berdebar debar tengok. 

Tak sempat ambil gambar banyak banyak kat sini. Bateri henpon mami dah kong!😢

Anak anak dah puas bermain kami pun terus balik. Lagi pun hari dah nak maghrib. Nasib baik hujan pun dah berhenti sebab masa sampai Mcdonalds tadi hujan tiba tiba turun dengan selebat lebatnya. Sampai rumah semua terus mandi. Sebelum jam 8.00 malam anak anak dah pengsan. Penat sangat lah tu. Mummy Daddy sempat layan movie kejap. Cerita tak sempat habis Mummy Daddy dah pengsan sekali dengan anak anak..hehehehe 💤💤💤💤💤💤💤.

Babai semua. Jumpa di entri seterusnya 😍😍😍




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page