HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Thursday, 26 April 2012

Mummy sedihlah..;(

Alah pagi ni tiba-tiba mood sedihlah pula
 Entry kali ni Mummy tak nak cakap banyak
Apa yang Mummy boleh katakan, Mummy sedih sangat-sangat hari ni
Mummy terpaksa berpisah buat sementara waktu
dengan husband dan anak tersayang..
Mummy tak sukalah ada perasaan macam ni
Tiba-tiba rasa nak menangis pun ada sedih sangat tau
Mummy tak pernah berpisah lagi dengan anak
Kalau dengan husband memang selalulah
sebab husband selalu outstation jadi taklah terasa sangat
tapi bila berpisah dengan anak ni
Mummy terasa dunia ni macam nak kiamat je..sob..sob..;'(
Tapi apakan daya Mummy terpaksa
 Atas urusan kerja Mummy terpaksa pergi Langkawi
Mummy terpaksa mengikuti kursus teambuilding selama 3 hari
Lamanya 3 hari tuuuu..sehari tak jumpa anak pun
 Mummy dah rasa macam nak gila..huuwwaaaa!!
 Tahun lepas Mummy tak dapat join sebab time tu tengah pregnant
so tahun ni terpaksa pergi 
Nak tak nak Mummy terpaksa pergi juga..;'(
Ya Mummy memang terpaksa dan dipaksa
Kalau bukan sebab urusan kerja jangan harap Mummy nak pergi
 
" Daddy Sayang, jaga anak kita baik-baik tau ".
Mummy cintakan Daddy sangat-sangat!

" Daniael Mieqael Sayang, dengar cakap Daddy ye
jangan nakal-nakal tau kalau Mummy takde
Mummy Sayang Daniael Mieqael..Muahh!"

Mummy yakin Ibu bapa kat luar sana pun pasti tak sanggup
berpisah atau tinggalkan anak secomel ini kan..kan -__-"


36 comments:

  1. Oh... memang betul mesti rindu-rinduan tapi itulah tuntutan kerja terpaksa juga kena pergi...

    ReplyDelete
  2. hehe..sbr.. pejam celik dh 3hari..

    ReplyDelete
  3. huwaaaa sedih jugak baca nie...

    wina faham sbb pernah tinggalkan anak..masa tu Kira je, Syakil belum lahir..tinggalkan dia 2 hari sbb team building kat PD..last year pun plan nak team building ke Langkawi tapi last minute cancel..suka suka :-)

    tapi kena bersedia sebab this year mesti pegi sumwhere utk TB nie

    be strong yea!

    ReplyDelete
  4. KakZakie :
    A'ah betul,dah jadi tanggungjawab kita, so kena pergi jugalah walaupun terpaksa.;(

    Mizzkechique :
    Tak bolehlah.seharipun Mummy dah terseksa..huwaa!

    Wina :
    Nama kita samalah comel je..hehe. u boleh panggil i sher. alangkah indahnya kalau TB tempat i pun cancel..hee!

    ReplyDelete
  5. oh kesiannya dia kena tinggal 3 hari
    takpe..daddy ada mesti takde hal punya

    ReplyDelete
  6. perasaan yg me sentiasa lalui....mmg sedih sgt3x..tp apekan daya perlu beri komitmen pd keje juge...

    dlm sebulan mesti kene outstation...mmg streSS.:(

    ReplyDelete
  7. bestnya ada baby! jeles nih..bila lah turn i. hee. alahh.. kejap je 3 hari! pejam celik pejam celik balik dah dari Langkawi tu.. :)

    ReplyDelete
  8. salam kenal n follow

    dr
    http://afasz.blogspot.com

    bulat gile mata anak u...comel , dah besar mesti ensem...

    ReplyDelete
  9. thanks follow NAL ye akak..salam kenalan..follow juga sini..comel la anak akak..mata bulat

    ReplyDelete
  10. mmg sedih kalau berpisah dgn anak. sejam tu pn dh kira lama. pd hswife mcm saya la.

    ReplyDelete
  11. hehe comel la baby !!! suka suka..hee folloooowwww juga blog awk yang comel <3

    ReplyDelete
  12. hehe, alorrr.. tak pe, skype kan ada..boleh tgk baby dari jauh ;)

    ReplyDelete
  13. salam dear

    yup....perkara paling berat buat seorang MAMA adalah bila nak kena berjauhan dengan anak...jauh ngan hubby takpe...tapi kalau dengan anak..aduhai....

    be strong k..kejap jer tu 3 hari...
    esp bila kursus yang best..tak terasa sangat...

    mummy jgn lupa called baby comel tiap2 hari tau

    ReplyDelete
  14. part tinggalkan anak mmg susah... rasa rindu tok sah citer laa.. akak pernah tinggalkan anak2 sebulan sbb pegi HQ kat US.. mmg dok menghitung hari nak balik :)

    ReplyDelete
  15. hmm..same goes with me..klau berkursus tu, mmg sedih sgt nk tinggalkn anak2..tp setakat ni, kursus induksi umum je saya x bole bwk anak2..klau kursus/teambuilding anjuran jabatan, mmg saya bawak anak2 dan hubby sekali..hehehe

    ReplyDelete
  16. x pernah jauh dengan anak jugak since lahir mmg tiap malam tido dia ada kat sebelah..x dpt bayang if kene berjauhan cam u..

    p/s:dah follow u back..hehe

    ReplyDelete
  17. serius, till now kalau kena outstation, mmg ala2 nk putus nyawa...

    pernah skali kena p jepun 2minggu.. then hp lak wat hal x ley cal... sedeyyyyyy woooo....

    ReplyDelete
  18. ala ciannya mummy..xpa2, nti mlm2 kol baby yaa huhu

    ReplyDelete
  19. ala siannya....sabar yek...saya follow awak kembali....

    ReplyDelete
  20. yup memang sedih gila.... tinggal anak sehari pon saya rasa cam nak gila... baru2 ni nak kena tinggal 3 hari... sampai cotation paper saya buang biar kursus tu x jadi... last nyesal sbb bos dgn rela hati lepaskan saya...hehehe

    ReplyDelete
  21. alahai sedihnya. eliss pernah tinggal my nuha ms dia 6 m/o dulu selama 2 minggu sebab induksi kat perak. memang sedih. hari2 bengkak susu. 3 hari sekejap ajer tau kalau tak fikir :)

    ReplyDelete
  22. salam mummy!
    mak encik dah follow back!
    jangan sedih2 ye, borong coklat banyak2 di sana nnt buat menghilangkan rasa rindu kat anak + suami ;p

    ReplyDelete
  23. alolo.. mummy comel.. daddy comel.. ank double triple comel..heheh.. sbar ye mummy..kjap je tuh.. :)

    #da follow da..hee

    ReplyDelete
  24. daniel comel.. ala mummy nanti dah habes dpt la kumpul sama2 lagi^^ mcm xkn jumpa plak ye.. tp mesti rindu kan^^

    ReplyDelete
  25. samala saya..klu hubby outstation tak terasa sgt, sbb ada kyra...hehe

    Penah berpisah skali dgn kyra 3hari 2mlm masa kyra umur sethn lebih,teambuilding kat langkawi jgk..mmg rindu giler..huhuhu

    ReplyDelete
  26. alololo. comelnya danel !

    **Kalau fiza ada anak secomel nie, confirm xkan lpas punya. Erkk =,='

    ReplyDelete
  27. cutenya baby .. hehhe ..
    following u back sista

    ReplyDelete
  28. mmg!! i tak leh pisah gak ngan anak ;(

    tq sudi singgah my blog ;)

    ReplyDelete
  29. yup...perasaan yang xbest melanda kalu terpakse bepisah ngan anak=(

    ReplyDelete
  30. dear...mmg berat ati n sedey bile kene tgglkan anak kan..tmbah kalo anak masih kecik...kite dah rs..nasibla xlama...tu pun duk telefon papanya tanya anak2 cmne...uish xtau nak ckp cmne..siap tido pun xlena tau...huhuhu

    ReplyDelete
  31. sweet mummynye..comellah baby..rasa nk cubit2 haha

    ReplyDelete
  32. nnt ble cuti g la honeymoon mn2 sme2.. hee... bg hilang rindu tu btol2.. ;p

    ReplyDelete
  33. Salam perkenalan :)Singgah n Done follow.
    Jiwa seorang mummy seperti sy mmg tak sanggup tinggalkan ank n hubby.Tak boleh berpisah walau sehari..

    ReplyDelete
  34. mmg kalau berjauhan ngan anak2 lagilah haru..nurulnie hah dah ada 2 anak.lagilah double rindu kalau kemana2.tapi tulah mmg apapun urusan keje kenalah jalankan.pejam mato jelah..hehe

    btw ur boboi danial mmg handsome..ku geram nengok.!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page