HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 30 May 2012

Family Day At Pangkor Island Beach Resort - Part 3

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Ok entry seterusnya, anak teruna Mummy ni sepatutnya bangun awal tau
Tapi entah tiba-tiba je bangun lewat penat agaknya malam tu, sebab lepas balik dari makan malam
 Daniael Mieqael tidur terus tak bangun pun minum susu, nampak sangat anak Mummy ni penat, kesian dia..

Amboi Daddy pun tak nak kalah, anak bangun lambat Daddy pun nak tidur sakan..hehehe
 Semua orang sibuk buat senamrobik pagi tu, Mummy pula sibuk tunggu anak beranak ni bangun..

Daniael Mieqael kalau tidur suka sangat angkat kaki macam ni
 Sebijik sangat macam Daddy dia kalau tidur, comel je..hehe

Hah yang ni muka baru bangun tidurlah ni.  Bangun je Mummy cepat-cepat mandikan
dan siapkan apa yang perlu. Last-last tak sempat pun nak join senamrobik tu ;'(

Inilah ni kalau dah bangun bukan main bising lagi, terus aktif sana sini..

Perkembangan terbaru Daniael Mieqael sekarang dia dah jadi tersangat sensitif tau
Apa saja benda yang dia pegang kemudian kita ambil atau sentuh sikit dia akan mengamuk sakan
Kita usik-usik sikit pun tak boleh tau bukan main kuat lagi dia menjerit..haihhh -__-"

Sebelum breakfast kami posing dulu sebagai kenangan terindah kat pulau ni..hehe



Mula-mula Daniael Mieqael macam takut-takut je tengok harimau ni

Rupanya anak Mummy ni bukan penakut tau, tapi seorang yang gagah dan berani..huhuhu
Tengoklah muka excited dia, siap nak pegang harimau tu..hahahaha

Daddy cakap lepas ni senanglah nak bawa Daniael Mieqael pergi Zoo negara pula
Sebab dia tak takut langsung, kalau nampak kucing kat rumah pun dia suka tau siap nak kejar pula tu..hee



Kami breakfast kat Hornbill Cafe, gara-gara si mata bulat ni bangun lambat
Kami sampai kat sini dah jam 10.10am
Nasib baik cafe ni tutup jam 10.30am sempat jugalah isi perut..




Ingatkan kami je yang keluar lambat, rupanya mama Ara pun lambat juga..hehehe

Lepas makan, kami jalan-jalan di sekitar pantai ni dan ambil gambar sebanyak yang mungkin



Eh2 pandainyaaaa dia posing.. :'P





Like father like son..hehehe


Muka nampak baik je..

Hah dah mula dah...

Aduiiiii..tengoklah anak bujang kami ni..pantang betul nampak benda semua pun nak gigit
Tak pasal-pasal kena marah dengan Daddy

Bila kena marah mulalah menangis..hahahaha

Alololooo kesiannya dia kena marah dengan Daddy..terpaksalah Mummy pujuk..hehehe



24 comments:

  1. sgt comel la ur baby..same goes with my baby, klau dpt barang, bila kita amik dari tgn dia, mmg mengamuk sakan..bole geng la dgn bam bam saya..same je perangai nye..x reti dok diam..hehehe

    ReplyDelete
  2. comel nyer miekhael ni..muka mmg copypaste daddy dier eh... anak daddy sungguh! hehe

    ReplyDelete
  3. Walau belum mengerti tapi nampak mikhael pun seronok sama...

    ReplyDelete
  4. comelnye dia..geram je sy tengok taww..nk geget je rase haha

    ReplyDelete
  5. Sue-Rya Qistina :
    Terima kasih. Sue kalau i buka blog u i tak boleh tengoklah kenapa ye?i pun nak tengok juga baby u yg bambam tu mesti comel sangat. Kalau macam tu anak i memang dah boleh geng dengan anak u sebab perangai sama je..hehehe

    Ieedza@mama isha:
    hehe..memang copypaste Daddy dia..;D

    Kakzaki :
    Betul. Dia sama2 seronok dengan kita..;D

    Mimie : hai si comel. Kalau rasa nak gigit si mata bulat tu jangan gigit kuat2 tau..heee

    ReplyDelete
  6. anak teruna mummy tdo same mcm anak dara kite.huhuhuhuhu.ape kess nih anak dara tido mcm anak teruna.
    p/s:kite dah follow mummy

    ReplyDelete
  7. alolo kesian miqa kene marah..nanges2 dia..hihi

    ReplyDelete
  8. Nazirah Azeman :
    Alah comelnya..hehe anak dara u pun dah macam anak teruna i..hehe

    Princessrayha ;
    Kesian dia menangis bersungguh-sungguh pula tu..hehe

    ReplyDelete
  9. huhuhu..yeke x bole bukak? member lain bole bukak..kenape ye, maybe server kt office awk kot..cer try taip manually kt IE address atas tu..www.suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. wina dah rindu sgt² nak mandi pantai lepas tengok pic² nie uhuhuhuuu

    ur son mmg comel seperti biasa!!

    ReplyDelete
  11. Sue-Rya Qistina :
    Yeayyyyy dah berjaya buka..hehe

    Wina :
    Jomlah p pantai pujuk sikit hubby tercinta tu pasti boleh..hehe

    ReplyDelete
  12. seronok... gambar view semua cantik2... bestnye gi pulau... bile la agaknye giliran saya berjalan2 ni, heeee~

    ReplyDelete
  13. comelnya miekhael pakai bj merah!!
    I also like RED colour..hehe

    cantik view pulau pangkor ni kan..teringin plak nak pegi :)

    ReplyDelete
  14. daddy marah pun senyum lagi ye? hehe~

    comellah anak akak ni~~ :)

    ReplyDelete
  15. Emme :
    Kat pulau pangkor ni semua view dia memang cantik2. Datanglah tak payah tunggu giliran,pergi bercuti2 dengan insan tersayang cepat2..hehehe

    Syima mama kyra:
    Samalah Mummy pun minat gila kat colour merah ni tak tau kenapa..hehehe

    Yana Libra:
    Daddy marah-marah sayang je..hehehe

    ReplyDelete
  16. eishh, comel sangatlahhhhh.... :D suka3...

    ReplyDelete
  17. tak pernah sampai lagi ke pangkor, cantiknya..

    ReplyDelete
  18. tak pernah sampai lagi ke pangkor, cantiknya..

    ReplyDelete
  19. alolo si comel tu...same muke papa die...:)

    ReplyDelete
  20. shiannyer dia kena marah ngan daddy yer..

    ReplyDelete
  21. Emma : HEHE.TQ. U pun nampak comel..;D

    Umialya:
    Jangan risau satu hari nanti awak akan sampai juga..;D

    Lelamaisara:
    HEHE. Memang rupa Daddy nya. Rupa Mummy sikit2 je..hehe

    Lovely:
    Daddy dia marah sebab nakal sangat..hee

    ReplyDelete
  22. senam robik kat dalam bilik jer jadik nyer ek, hehehe... layanzz :)

    ReplyDelete
  23. HEHE. Betul-betul memang senam robik kat bilik je lah jawabnya..;P

    ReplyDelete
  24. comel n handsome nye c kecik ni....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page