HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Thursday, 10 May 2012

Muhammad Daniael Mieqael dah Big Boy ;D

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Hujung Minggu baru-baru ni, Mummy balik kampung sekejap
Alah kampung Mummy tak jauh pun, dekat Putrajaya je..hehehe (poyo je kan..hehe)
Oh ya untuk pengetahuan kawan-kawan
 Mummy sekarang ni duduk dengan family husband kat Subang jaya
Selepas berpantang kat sabah hari tu Mummy terus duduk dengan mertua
Sebabnya senang sikit bila dah masuk kerja ada orang nak jaga anak
Lagipun Mama Papa (mertua) tak bagi cucu kesayangan diorang tu orang lain jaga.

Diluar sana macam-macam kes yang kita dengar pasal pengasuh ni
Lagi-lagi berita tergempak semalam pasal penderaan baby 7 bulan
AAAHHHHH!!..Mummy taknak ingat  pasal kes tu trauma tau..
Mummy sedih sangat tengok video tu, kesian sangat-sangat kat baby tu
Sampai hati ibu kandung sendiri kejam sangat..benci betullah orang macam tu!


*******************

Ok dah dah Mummy tak nak share cerita sedih-sedih
Mummy sambung balik entry Mummy balik kampung ye
( Macamlah balik kampung jauh sangat..huhuhu :D )

Sebelum balik rumah, kami jalan-jalan cari makan..
Almaklumlah tengah lapar tak sempat makan kat rumah mertua..
Lokasi yang di tuju sudah pasti shopping kompleks Alamanda, Putrajaya

Si mata bulat pula ni tak boleh duduk diam langsung, asyik potpetpotpet je
Seronok sangat agaknya dapat keluar jalan-jalan..hehe

Hah tengok je lah perangai anak Mummy ni, botol susu dah habis pun masih nak main-main
Lepas puas main botol susu, stoking pula..(Jangan minta adik sudah..kuikuikui :'P )
Nakal betullah kesayangan Mummy ni..hehehe

Sebelum pergi makan, macam biasa Daddy akan singgah di sini
Tak sah rasanya kalau tak masuk dalam ni..huhuhhu
Mummy Daddy siap dah ada card members gituuuuu..hehehe

Seronoknya dia dapat naik kuda
Melompat-lompat keriangan..hahaha

Mula-mula Daniael Mieqael nampak baik je..
Tak lama kemudian..
Tiba-tiba je geram sendiri..hahaha
Hampir-hampir semua barang mainan tu jatuh tau..
Haihh..Daniael Mieqael..Daniael Mieqael..



 Daniael Mieqael dah boleh duduk dalam baby chair
So lepasni senanglah Mummy Daddy nak makan
Tak perlu lagi dukung-dukung..hehe

"Duduk diam-diam ye Sayang, Mummy Daddy nak makan sekejap
Jangan naughty naughty tau.."

"OK Mummy, Daniael Mieqael kan dah big boy..hehehe"

"Alah Daddy ni tak kan makan sorang je kot
 Daniael Mieqael pun nak makan juga..cepatlah Daddy.."

"Mummy! Mummy! tengoklah Daddy ni kedekut betullah
Daniael Mieqael nak minta sikit pun tak boleh.."

"Takpe Daddy takpe..
kalau makanan Daniael Mieqael dah sampai jangan harap nak bagi Daddy.."

"Yeayyyy! ice cream Daniael Mieqael dah sampai..
Mummy! Mummy letaklah dekat sikit ice cream ni, kita taknak bagi Daddy makan..
ice cream ni khas untuk kita je ye Mummy
Daddy dilarang sama sekali sentuh ice cream ni tau..kahkahkah!!"





27 comments:

  1. comel la mieqael..!
    dah big boy ye..

    ReplyDelete
  2. dah big boy dh si mata bolat daniel miqael ni yew..

    ReplyDelete
  3. auwww...comel nya baby mieqael macam mummy dia, handsome ni.hihii :D

    ReplyDelete
  4. Kalau dah big boy tu maknanya dah ready nak adiklah mummy ye...

    ReplyDelete
  5. ieedaz@mama isha :
    tq..;D

    princessrayha :
    A'ah makin besar mata pun makin bulat..hehe

    athrhb :
    tq. u pun comel..;D

    kakzakie :
    hehhee..habislah mummy..hehe

    ReplyDelete
  6. hensemnya boy tu

    saya tak tengok lagi video tu tapi tak tengok takpe la kot.

    ReplyDelete
  7. comelnya anak teruna kamu!!

    samalah dengan wina..rumah mertua & kampung dekat² kat KL je uhuhuhuuu

    ReplyDelete
  8. mieqael sangat2 hensem n comel! geram auntie tgk dia.. rasa nak cubit2 pipi dia...

    ReplyDelete
  9. mieqael sangat comel...... untung kamu...

    ReplyDelete
  10. comelnya mieqael!! bole la tawan dgn my bam bam ayish dayyan :D

    ReplyDelete
  11. IRFA :
    Tak payalah tengok video tu..kang u pun trauma macam mummy..;P

    Wina :
    hahaha..wah i ada geng rupanya kampung dekat je ..hehehe

    Mumui :
    Tq..;D

    Izan ishak :
    tengok je jangan cubit tau..hahahah

    Marsha :
    TQ..alah u pun untung juga sebab anak2 u pun comel..;D

    SUE-RYA :
    A'ah lah diorang boleh geng ni..heheh

    ReplyDelete
  12. welcome.. kirim salam kat daniel..hehehe

    ReplyDelete
  13. alah2 cumeil nyee danieal ..
    dah besar sure handsome nie si mata bolat ! .. ;)

    mama dia punn cun , macam anak dara !

    ReplyDelete
  14. akhirnyaaa aiskrim tu budak comel tu sempat rasa tak? ke mummy dia kidnap dah? ;p

    ReplyDelete
  15. comel nyer Mieqael...dah bosar nanti leh la geng dgn Mifz yer...;)

    ReplyDelete
  16. wah..sgt hensem boy la!hee..

    ReplyDelete
  17. pagi sis!hee..sejuk je hati tgk daniel nie..sgt hensem!hehe..kim slm eh..=)

    ReplyDelete
  18. best je tengok gambar2 kt blog nie. penulisnya pulak cantik & sgt sweet ^_^

    ReplyDelete
  19. comelnya, boleh tak zaza nak pinjam dia..hehe

    ReplyDelete
  20. alahai... cutenye. tak menahan danieael tgk aiskrim. tu yg nak terkam tu.

    ReplyDelete
  21. Hensemlah Danieal. Semoga sentiasa sihag yer.

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan..comeinye baby mummy...tembam dan bolat mata dia..

    ReplyDelete
  23. subhanaAllah . comel nya .. no wonder anak comel . mama dia cntik sgt :)

    ReplyDelete
  24. Siryes comel! Nak cubit2 je pipi dia!

    ReplyDelete
  25. alahai encemnye big boy nih..wafa kem slm..hihi ;)..
    .
    salam perkenalan ;)

    ReplyDelete
  26. Handsome lil boy. pretty mummy ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page