HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 20 June 2012

Si Mata Bulat Genap 10 Bulan

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua

Alhamdulillah hari ini Daniael Mieqael genap 10 bulan. Mummy bersyukur sangat sehingga hari ini Daniael Mieqael membesar dengan sihat dan tiada masalah. Malah semakin hari semakin aktif sangat-sangat, tak nak duduk diam langsung. Kalau sebelum ni asyik nak kena dukung je kan, tapi sekarang ni jangan harap nak minta dukung lagi suka bebas sana sini, penat jugalah nak kejar dia.hehehe. Yang Mummy paling risau kalau dia dah start memanjat sana sini, suka hati dia je nak jatuhkan diri, kalau atas katil takpe juga, kalau kat lantai macam mana, Ya Allah sakit tuuuuuu.. ;( tapi yang peliknya si mata bulat ni tak insaf-insaf dah tau sakit tetap nak buat juga, tak pernah putus asa selagi dia tak puas memanjat selagi itulah dia akan terus buat -__-"



Daniael Mieqael sekarang dah makan macam-macam tau. Apa saja yang kami makan dia pun nak makan juga. Pantang tengok orang makan pula tu, terus je buat muka manja-manja nak minta. Kadang-kadang kami tak sampai hati tengok so bagi dia rasa sikit jugalah asalkan dia puas hati kalau tak bagi mulalah nak menangis pura-pura..haihhh manja betul!



Daniael Mieqael dah kurang minum susu, dia lagi suka makan makann dan makannnnn. Mungkin sebab aktif sangat dan nak membesar kot itu yang kuat sangat makan tu. Disebabkan Daniael Mieqael suka sangat makan sekarang ni, maka Mama (mertua) dah belikan macam-macam biskut khas untuk baby. Hah apa lagi si mata bulat ni sukalah. Muka pun hepi je setiap kali dapat biskut..heee



Daniael Mieqael Sayang, Mummy sentiasa berdoa untukmu Sayang
Semoga Hero kesayangan Mummy ni terus membesar dengan sihat
dan sentiasa menceriakan hidup Mummy Daddy setiap hari..

" Happy Birthday yang ke 10 bulan Sayang
Mummy Daddy cinta dan sayang awak sangat-sangat..Muahhhh! "





30 comments:

  1. happy 10 month lil prince Daniael Mieqael.
    mata mmg comey!!! buat mummie geram + na gigit skit...hehe rambut dia fuhyo!!!..mcm David backham la...btw sgt hancem laa prince Daniael Mieqael ni...

    mode : teringin ank lelaki pulak...

    ReplyDelete
  2. rambut spike + mata bulat = handsome!

    Happy 10-monthsary, dear baby..

    ReplyDelete
  3. brp berat abg mate bulat nih?u skrg bfeed lg @ dah susu formula?

    ReplyDelete
  4. miekhael yg ensem & bermata bolattt!!
    epy 10th months dear...be a good boy ya..

    ReplyDelete
  5. happy 10th months old c mata booollllaaattt! bila la bole jupe abg ayish bam bam agaknye ye..hehehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/06/mari-memasak-part-3.html

    ReplyDelete
  6. happy 10 months old handsome boy!

    ajar Syakil buat rambut pacak mcm tue boleh? ;-)

    ReplyDelete
  7. Berry Mummie :
    Terima kasih Mummie! belum ada baby boy ke? InsyaAllah lepasni dapat baby boy pula..hee

    Ann Lias :
    Terima kasih..;D

    Nazirah Azeman :
    Berat si mata bulat skg ni mummy tak pasti. Tapi masa checkup 9 bulan hari tu 9kg lebih. Mummy dah bagi campur2..;D

    Ieedaz@mama isha :
    Terima kasih..;D

    ReplyDelete
  8. Sherwaieyna Muzzawer : blom ade rezeki 2nd baby lgi hehe...

    ReplyDelete
  9. hensem dah besar nanti ni heee

    ReplyDelete
  10. Sue-rya Qistina :
    Kita pun tak sabar nak jumpa si bambam tu..hee

    Wina :
    Hahahaha..kalau Syakil buat rambut macam ni pasti lagi hensem..;D

    Nadia :
    Terima kasih..;D

    Berry Mummie :
    samalah. Jangan risau rezeki sentiasa ada..;D

    ReplyDelete
  11. Comelnya Daniel... geram tengok mata nya yg bulat tuh...

    Semoga membesar dgn sihat sbg juara

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday...
    comeyyy nya mata...geram tengok...dah besar nanti mesti encem tu...

    ReplyDelete
  13. Sekejap rasa ye dah 10 bulan. Tu dia siap rambut pacak huhu... comellah:)

    ReplyDelete
  14. ala comelnya dia.suka tgk mata dia

    ReplyDelete
  15. Happy 10mnth old encik mata boolat!!

    ReplyDelete
  16. alolo tomei n encem! ^_^

    ReplyDelete
  17. bulat matanya dan beso..chomel..alhamdulillah dah 10 bulan erk..tak lama lagi setahun la tuh..lagi jenuh kepung..

    ReplyDelete
  18. wahh....comelnya...mata bulat2...hehe.....

    ReplyDelete
  19. baru 10 bulan ye..hehe..ingatkan dah setahun lebih..aktif je tgk..hehe~

    ReplyDelete
  20. comeynyaaaa...rambut tu boleh tikam orang ;p

    ReplyDelete
  21. sekejap aje dah 10 bulan ye..

    ReplyDelete
  22. Alololo...hensemnya si mata bulat ni, rambut pacak,,,bley gang ngan qhalif ☺☺

    Happy 10th months old baby.

    ReplyDelete
  23. Salam.

    Comelnya la ha anak akk ^_^

    Dah beso nanti, musti encem,heheeeh

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Comey sungguh dany neh. Sebaya iffah zukrina

    ReplyDelete
  26. sue follow sini,mmg supercutemummy la,,comel anak mummy :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page