HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Saturday, 23 June 2012

Si mata bulat suka gosok gigi ;D


Hello Assalamualaikum dear friends. Mudah-mudahan kita membuat lebih banyak perubahan yang baik hari ini dari semalam. Hari ini Mummy happy dan rasa bangga sangat sebab Ketua Pengarah UKAS tempat Mummy kerja telah dilantik sebagai Ketua Setiausaha Negara  ( KSN ) yang baru. Nanti Mummy share dengan korang gambar Mummy dengan Dato tu ye. Hari ini Mummy nak share gambar si mata bulat tu yang suka dan seronok sangat gosok gigi sekarang ni..hee. Sejak dah makan macam-macam ni, Mummy risau pula gigi kesayangan Mummy ni rosak. Kadang-kadang bau mulut dia pun dah bau semacam..hahaha. Kalau kawan-kawan nak tau gigi Daniael Mieqael dah ada 11 batang tau padahal baru 10 bulan, syukur Alhamdulillah membesar dengan sihat..;D

" Bangun pagi gosok gigi cuci muka terus mandi..laalaalaalaa..hehehe
lagu yang Mummy selalu nyanyi untuk Daniael Mieqael setiap pagi
supaya dia semangat nak gosok gigi.. ;D "

Muka tak puas hati bila Mummy cakap mulut dia busuuuukkkkkk!
 itu yang bersungguh-sungguh gosok gigi tu..hehehe

  Muka kesayangan Mummy serius benar gosok gigi..;D




" Daniael Mieqael Sayang, gosok gigi betul-betul tau, jangan main-main pulak " 

" Tengah gosok betul-betullah ni Mummy.."

" Mummy Mummy, lepas gosok gigi Daniael Mieqael nak apple boleh? "

" Boleh Sayang.."

Yeayyyy..Sayang Mummy!

" Mummy, kita dah gosok gigi, boleh tak makan apple ni.."

" Mummy bolehlah Mummy.."

" Betul ke kesayangan Mummy ni dah gosok gigi? "

" Betullah Mummy, mulut kita tak busuk lagi tau, mulut kita dah wangi,
gigi pun dah putih bersih okay! "

Ha tengok ni Mummy putih bersih taakkkkkk!
( Amboi seronok betul tunjuk gigi tuuu..hahahahha )



- Posted using BlogPress from my iPad


15 comments:

  1. Baju mata bulat same dgn rania.rania nyer warna putih.rajin ye mata bulat gosok gigi

    ReplyDelete
  2. Oh yeke. I beli baju tu online,mungkin kita beli tempat yg sama kot. gigi dah banyak itu yg kena rajin gosok gigi..hehe

    ReplyDelete
  3. eeeeii geramnye tgk si mata bolat nie..nanti ajar Syakil gosok gg ye? Syakil bru 5 batang..blm pandai gosok gg lg ngeeeeee

    ReplyDelete
  4. so cute!! my son mase baby suke gosok gigi , skrg da nk msk 2 thn xmo gosok gigi, puas pujuk tau hehehe

    ReplyDelete
  5. so cute ! geram tgk si mata bulattttt.. :p

    ReplyDelete
  6. Wina : Boleh2 nanti kita ajar abang syakil gosok gigi..heee ;D

    Fiza arshad : Oh yeke.Time baby rajin dah besar tak nk gosok pula..hehe comel je anak u tu.Anak i kalau dah besar mesti malas juga kot..hehehe

    Norhafizah :
    Thank you si cantik manis!

    ReplyDelete
  7. Sukalah kakak tengok hero mata bulat wiena. Senyum memanjang...

    ReplyDelete
  8. comel laaa :), thanks done follow too ^_^

    ReplyDelete
  9. Kakzakie :
    Thank you kak zakie..;D

    Huda :
    Thank you..;D

    ReplyDelete
  10. G susah nk jaga gg beby. Epal tuh buat pujuk ker?

    ReplyDelete
  11. Akuzle ayu :
    Aah. Supaya dia rajin gosok gigi.;D

    ReplyDelete
  12. tengok dapur cam kuaters kat putrajaya jer... stay kat putrajaya ea????? apapon hensem daniel

    ReplyDelete
  13. Aah i memang tinggal kat putrajaya. tapi dapur tu kat rumah mertua i..hee

    ReplyDelete
  14. alahai..comel yer dier duk dlm sink tu..rase nak geget2 je...hehe

    ReplyDelete
  15. mummy comel nye baby!!..geram..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page