HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Thursday, 30 August 2012

Aidilfitri 2012 - Raya Pertama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua!


Alamak lamanya tak buka blog ni, rasa macam dah berhabuk pun ada..hehehe
Mummy sebenarnya memang tak sempat pun nak buka blog ni apatah lagi nak update
Mummy terlampau sibuk sangat sejak bercuti sakan ni. Tetamu yang datang beraya pula tak habis-habis, Mummy dengan husband perlu layan sebaik yang mungkin, kalau tak alamatnya tak pasal-pasal kami kena cakap sombong pula. Iyelah kami kan datang dari jauh balik setahun sekali pula tu, ramai saudara mara yang nak tengok kami secara langsung lagi-lagi si mata bulat tu, kalau sebelum ni tengok kitaorang kat facebook je..hehehe ( terasa macam artislah pula..heee ;D )

Mummy sebenarnya banyak cerita yang nak share dengan korang sepanjang bercuti kat sabah
 Macam-macam kenangan terindah bersama keluarga disana dan semuanya sangat-sangat best!
Tapi untuk hari ini Mummy nak share kenangan terindah Mummy sekeluarga di hari raya pertama
Ok tahun ni Mummy dan husband memang dah plan nak pakai pink
Kenapa pink? Mummy saja nak dera husband sebenarnya..hahahaha (kejam kan kann..hahaha!)
Takdelah, Mummy tak sekejam itu. Mummy dan Husband memang dah sepakat pilih pink rasa macam comel je..

Husband : Sayang tahun ni kita pakai baju raya color apa?
Mummy : Rasa macam nak pakai color pinklah sayang (tujuan asal nak bergurau je)
Husband : Betul ke sayang nak pakai pink ni?
Mummy : Kenapa tak boleh ke, kalau tak boleh kita pakailah color lain..
Husband : Tak perlulah color lain, pink pun ok asalkan sayang happy..
Mummy : Betul ke ni, kalau color merah?
Husband : Taknaklah! asyik2 merah je, tunggu tahun depanlah pula tunggu adik Daniael Mieqael keluar...
Mummy : Yeayyyy! sayang Daddy!..


Wahh nampak pink gitu..Comel tak!.. comel tak!..


Alamak mata Mummy bengkaklah..huhuhuhu. Tak kisahlah janji dah minta ampun dan maaf pada husband tercinta, ibu bapa dan adik beradik yang lain. Mummy memang jenis yang sensitif mudah sangat nak menangis. Raya pertama Mummy antara orang yang paling banyak menangis, terasa diri ini banyak sangat dosa. Mummy tak boleh kawal perasaan Mummy sewaktu bersalam dan mencium tangan husband selepas solat raya untuk meminta ampun dan maaf. Hanya tuhan saja yang tau perasaan Mummy, tak pernah lagi Mummy menangis sampai macam tu. Ya Allah semoga kami terus kekal bahagia selamanya..Aminn..


Si mata bulat Mummy yang sentiasa aktif dan ceria. 
Kerja dia asyik nak makan kuih raya je..hehe

Daddy jelah yang rajin layan perangai anak bujang dia tu, 
Asyik-asyik nak makan kuih raya, sampai Mummy dah tak larat nak layan..hahaha

Daniael Mieqael anugerah paling terindah untuk kami terima kasih Allah..


Hehe..like father like son, aktif bukan main lagi asyik nak bebas je
Daddy nak pegang pun tak boleh..
Nampak sangat Daniael Mieqael pun nak beraya sakan..haha!






21 comments:

  1. Alahai comelnyer sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  2. wahh, cantiknya pink tu :)
    happy family, suka tengok :)

    ReplyDelete
  3. comel je happy family ni tau. hehehe. kitorg warna pink last year. this year, merah mak ngah. hehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/eidul-fitr-2012-part-1.html

    ReplyDelete
  4. bila nak buat open house kat sini..hehehe

    ReplyDelete
  5. Happy family. Santek kaler pink tu.

    ReplyDelete
  6. hepy famili....

    korg sesuai sgt pakai pink

    mata bulat kemain lagi beraye hehehehehehe

    ReplyDelete
  7. wow pink terang cantik la...
    sedondon gitu...
    Selamat Hari Raya dear..

    ReplyDelete
  8. pink! i like!

    sangat sweetlah kamu semua nie ;-)

    ReplyDelete
  9. hammmbooooiii..berani mati suami akak pakai pink!! hihii..susah tau lelaki nak pakai pink macam nie..terbaik la suami akak tu :)

    selamat hari raya kak :p

    ReplyDelete
  10. Ai loikeee pink so lovely
    But Mimpi la darl ai nk pakai color gituew
    Kena preggy Baru leh request pakai kot
    U so pretty my dear ( ̄▽ ̄)

    ReplyDelete
  11. wah pink! shomell...selamat hari raya...

    ReplyDelete
  12. alaa bestnye....hubby sy x nak buat baju kaler pink =(

    ReplyDelete
  13. Cumilnya kalu sekeluarga.tumpang hepi tgk..pink warna fav nurul..menyrlah keceriaan mummy sekeluarga..semuanya cantik,Hansen n cumin.hehe.

    ReplyDelete
  14. cumilnyeee.. cantik sekeluarga..

    selamat hari raya.. :))

    ReplyDelete
  15. heee..mmg comei sgt bile korang berserba pink..cute n sweet jek..=)..pndai daniel miqael mamam kuih raya yek..cm zareef jugak..heheh

    ReplyDelete
  16. comeynye daniel dengan songkok..
    satu keluarga bahagia yg sgt comel!!!

    ReplyDelete
  17. comelnya in pink...teringin nak tema pink tapi hubby tak nak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page