HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Thursday, 16 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua!



Assalamualaikum dan Selamat bercuti Semua..

Mummy Sekeluarga ingin mengambil kesempatan sekali lagi untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri buat semua pengunjung dan kawan-kawan Mummy yang terus setia singgah ke blog ini. Adalah diharapkan agar kita semua berhati-hati di jalan raya ketika pulang berhari raya di kampung halaman masing-masing bersama keluarga tersayang. Sebelum kita semua memulakan perjalanan pulang ke kampung, Mummy nak share satu doa agar kita semua selamat sampai ke destinasi masing-masing.

Menunaikan Solat Hajat dua rakaat serta memohon doa seperti berikut

 "Ya Allah Ya Tuhanku, sebentar lagi aku dan keluarga ku akan pulang ke kampung untuk menyambut hari raya Aidilfitri. Engkau selamatkanlah diriku dan keluargaku dari sebarang kemalangan samada aku melanggar orang, dilanggar orang ataupun terbabas dengan sendiri. Engkau selamatkanlah kami disepanjang perjalanan sehingga kami pulang semula ke tempat mencari rezeki dengan selamat....Amin"

Setelah itu, apabila masuk di dalam kereta hendaklah membaca doa naik kenderaan seperti yang terdapat di dalam Al-Quran iaitu surah Az Zukhruf Ayat 13-14 yang bermaksud :

 "Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya. Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali!"

InsyaAllah sesama kita lakukan yang terbaik dan berserah kepada Yang Maha Esa.



" Hai kawan-kawan semua!
Daniael Mieqael pun nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua
Terima kasih sudi singgah ke Blog SupercuteMummy saya.
Andai kata Mummy saya pernah tersilap kata silalah maafkan ye..
 Dan doakan perjalanan kami selamat ye. Babai dan terima kasih semuaaaaaa! ;D "

22 comments:

  1. Selamat hari raya mummy cute! hati-hati... Jangan buat kerja berat2 tapi makan banyak2.he he he

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya mummy & famili :-)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya utk mummy yg sentiasa cantik nih

    selamat hari raya jugak bt famili mummy :)

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya MC.. :) Hati2 balik kg.. :) jg mkn jga utk baby. :)

    P/S: Hee.. kt ofis ni da mcm boss da rasa.. sesuka hati je nk half day.. :) hehe

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya utk mummy sekeluarga. moga ceria selalu ye

    ReplyDelete
  6. SELAMAT HARI RAYA UTK AKAK & KELUARGA..

    semoga berbahagia di hari raya :-)

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya mummy. Cantik kad raya ☺☺

    Thanks for the doa.

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya maaf zahir & batin kpd win & family especially to si mata boleh tuh ;-)

    hati² di jalan raya, semoga selamat pergi & pulang

    ReplyDelete
  9. Bye! Bye! Daniel... sampaikan salam auntie juga pada mama dan papa Daniel. Maaf dari auntie ye...Makan ketupat ingat auntie tau..:)

    ReplyDelete
  10. ala hi comelnya hero mummy
    Salam Aidilfitri buat mummy & Family
    I gntung kad ni kat my blog ye..ptg nnt sggh my blog ambil kad raya dari kami ye ;)

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya buat mummy sekeluarga juga. semoga perjalanan dipermudahkan ye. (kad raya maybe pas raya baru sampai kt tgn awk kot. sbb saya baru nak anta arini. sorry. huhuhu. agak ke'bz'an kt office ni. huhu) :D

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya mummy yang cute!

    ReplyDelete
  13. Selamat hari raya ikhlas dari SKA buat Mummy sekeluarga..

    ReplyDelete
  14. Salam.
    Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Mummycute memang super cute. Semoga selamat balik ke kampung halaman.


    Ikhlas daripada:
    lunaticg

    ReplyDelete
  15. slamat hari raya, maaf zahir 7 batin :)

    ReplyDelete
  16. Selamat hari raya Aidilfitri mummy :)

    Cantik baju hijau ni :)

    ReplyDelete
  17. hai.. salam kenal...

    comey budak kecik tu ;)

    selamat hari raya yer..

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page