HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Tuesday, 7 August 2012

Tiket Balik Kampung


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua


Apa khabar semua hari ini? Semoga semua terus kekal sihat sepanjang bulan ramadhan ini.
Hari ini Mummy happy sangat, tiket balik Sabah dah dapat.
Untungnya kerja dengan kerajaan, pergi dan balik kampung pun dapat tiket free
bukan untuk Mummy seorang je, tapi anak dan Husband pun dapat.
Tak sia-sia kerja dengan kerajaan banyak faedah yang Mummy dapat sekeluarga, Syukur.
Tahun ni dapat 3 tiket free, InsyaAllah tahun depan pula dapat 4 tiket free..hehe..bestnyaaaaa!

  
 
Hero Mummy baru bangun. Daniael Mieqael sebijik macam Daddy dia tau
Setiap kali bangun tidur suka sangat termenung lama-lama macam ni
 Mummy panggil-panggil pun tak nak layan, sabar jelah -___-"

 
 
Hmmmm Mummy sebenarnya tengah fikir macam mana nak balik kampung ni
boleh ke si mata bulat ni nak sesuaikan diri di Sabah. Sebab Daniael Mieqael ni manja sangat tau
jenis pilih-pilih orang, kalau tak kenal faham-faham jelah terus menangis,
 kalau nampak Mummy dia lagilah jangan harap orang lain boleh dukung ;(
Keluarga kat Sabah dah tak sabar-sabar nak tengok si mata bulat ni
harap-harap Daniael Mieqael dapat sesuaikan diri. Dekat setahun Mummy tak balik Sabah.
Tuhan je yang tahu betapa rindunya Mummy dengan family

" Alahai Sayang janganlah buat hal kat Sabah ye. Anak Mummy kena jadi goodboy tau
kena senyum dengan semua orang okay "


Masa ni Mummy dah genap 5 minggu, tak tau pun sebenarnya Mummy pregnant
Patutlah setiap kali Mummy dukung Daniael Mieqael, Mummy cepat sangat penat
Rupa-rupanya Daniael Mieqael dah ada adik dalam perut ni..hehehe



Sedihnya Mummy dah tak boleh dukung Daniael Mieqael macam biasa.
Doktor dah pesan Mummy tak boleh buat kerja berat-berat,
apatah lagi nak dukung anak kesayangan Mummy ni memang sedih sangat.
Tapi nak buat macam mana kan untuk kebaikan Mummy juga.
Kadang-kadang Mummy dukung juga tapi itupun sekejap je sebab husband bising
kalau Mummy dukung lama-lama. Setakat ini Alhamdulillah Daniael Mieqael dah okay sikit
 Kalau sebelum ni meragam jugalah menangis semahu-mahunya. Mesti dia pelik kenapa Mummy tak dukung dia macam biasa. Tapi sekarang dia dah mula faham kenapa Mummy tak boleh dukung lama.
Daniael Mieqael dah serasi dengan Daddy. Daddy jelah yang rajin dukung Daniael Mieqael sekarang.
Lagipun Daddy sekarang tengah belajar nak urus semua pasal anak, sekurang-kurangnya
kalau perut Mummy dah besar dan dah tak larat buat semua tu Daddy taklah kelam kabut sangat ;')




30 comments:

  1. sy pun balik sabah raya ni...
    waran kerajaan jugak...
    husband sy punya...
    hehehe...

    ReplyDelete
  2. Seronok kan dapat tiket free..hehe
    awak balik sabah kampung mana? manalah tau kita sekampung pula..hee

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah..dpt kemudahan dr kerajaan Msia kan. bestlah skali skala dpt blk kmpg halaman. hehehe. insyaAllah ur baby boy will b fine kt sana. blk lame x? klau lame, mungkin ur baby dh bole sesuaikan dgn keadaan kt sane. jgn risau ye :D

    ReplyDelete
  4. wawawawawawawa mata bulat tak sabar nak balik sabah dah.

    take care tau,jgn bt keje berat2.bior dd jer angkat2 luggage tu nnt.mummy n mata bulat jalan lenggang kangkong ala2 diva k hehehehehhee

    ReplyDelete
  5. Yeay..saya pun balik raya sabah jugak tahun ni. Syukur dapat tiket free..thanks to kerajaan malaysia.

    ReplyDelete
  6. Jangan buat kerja berat2 yer...tahun ni raya kat sabah ke??

    ReplyDelete
  7. kudat...
    1st time nak raya kg suami...
    nerves..haha...

    ReplyDelete
  8. untung kan klw keje goment ni.. byk faedah.. kdg2 terpikir nak cari bakal suami org sabah...ehh... hehe..

    ReplyDelete
  9. take care..nak souvenir dari sabah..hehehe

    ReplyDelete
  10. wah,si mata boolat raya kat sabah tahun ni..mummy,yg kupon Mc'D tu betul coz smlm saya & husband dah try..cuma print out kupon tu & bawak masa gi beli kat Mc'D

    ReplyDelete
  11. wah mummy dah xsabar nampak nye nak balik sabah..best la balik kg naik flight..xde jem hehe..

    ReplyDelete
  12. InsyaAllah hero mata bolat tu dpt sesuaikan diri kat sabah... cuma mummy jgn jauh2 dari dia jer la ;)

    * biler lagi checkup kat hosp putrajaya? bley jumpa kalau saing he3

    ReplyDelete
  13. ooo..ni pertama kali ye nak bawak daniel miqael balik kampung..mesti sume eksited nk jumpe die kan..semoga perjaolanan dipermudahkan nnti ye..=)

    ReplyDelete
  14. Bestnye... SuperCuteMummy and adorable baby dapat beraya kat kampung. Take care tau(^_^)

    ReplyDelete
  15. hensem~~anak saya kalau letak kat baby seat tu meronta2~keh keh~

    ReplyDelete
  16. Memang untunglah dapat tiket free wina. Tahun depan adik Daniel kakak rasa masih terlalu kecik kalau balik sebab rasanya tahun depan raya jatuh bulan July...

    ReplyDelete
  17. mcm adik saya stp kali raya ikut asben dia blk sabah..mujur hubby nya keja gomen tiket free pg blk sabah..hehe
    wieyna sabah kt ne ek?

    ReplyDelete
  18. dh follow supercutemummy =D

    patutlah anak pun cute mcm mak die =D

    ReplyDelete
  19. nk tnyalh..kita pernah jumpa ke?muka mcm kenallh...:D

    ReplyDelete
  20. untunglaaa tiket free..cuti panjang ke akak??

    ReplyDelete
  21. beruntung kerja dgn kerajaankan?

    ReplyDelete
  22. saya pnh pegi sabah, saya suka lahh sabah, best!!

    ReplyDelete
  23. moga semuanya baik2 aje ye kak :)

    ReplyDelete
  24. alahai kesian danial.takper dear nnt lelama oklah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page