HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Monday, 3 September 2012

Aidilfitri 2012 - Raya Kedua


Assalamualaikum dan Salam isnin semua. Kawan-kawan alam maya Mummy apa khabar?
Harap semuanya sihat-sihat je dan lebih bersemangat masuk kerja hari ni.
Tapi tidak untuk Mummy! dalam fikiran Mummy masih bercuti sakan 
padahal dah start masuk kerja pun, dasar pemalas macam nilah..kuikuikui..
Entahlah sejak bercuti sakan ni macam malas pula nak masuk ofis
duduk rumah dan layan perangai si mata bulat tu lagi best kot!
Tapi nak buat macam mana, nak tak nak kena masuk kerja jugalahh..;(

Entry untuk hari ni Mummy nak cerita pasal raya kedua pula.
Selalunya kalau raya pertama keluarga Mummy tak pergi mana-mana
duduk dalam rumah je layan tetamu yang datang beraya.
Tapi raya kedua dan seterusnya pula kami sekeluarga akan beraya ke rumah 
saudara mara, kawan-kawan dan yang sewaktu dengannya..;D

 
 
Raya tahun ni macam bestlah pula, 
terutamanya best untuk Daniael Mieqael, memang anak bertuah betul..
Bayangkan pergi mana-mana je mesti dapat duit raya
Tak pergi mana-mana pun tetap dapat duit raya
Mummy Daddy pula yang jeles, satu sen pun tak dapat..hahaha
Oklah Mummy taknak cakap banyak jom layan gambar-gambar ni
harap korang semua suka..;D

Daddy kekenyangan habis, teruk kena buli dengan kazen-kazen Mummy. 
Setiap kali makan mesti wajib ambil banyak dan habiskan..hahaha 
Sayang Daddy! ( alamak! Mummy dah nampak gemuklah..huhuhuh..;p )

HAHAHAHA..Daniael Mieqael marah dan geram sangat tak dapat makan kuih raya..
Alololo..kesiannya kesayangan Mummy..

Inah (ibu) yang sentiasa kelihatan cantik dan muda..hehehe

Adik beradik Mummy yang sentiasa ceria dan pantang nampak kamera terus posing gitu..


Kenangan bersama kazen Mummy. (baju hijau n pink gelap)
Makanan yang dihidangkan paling malatopppp..sedappppp!




22 comments:

  1. wah! mesti meriah raya tahun ni kan.hehehee... baby soon ok x?

    ReplyDelete
  2. Mummy Chubby :
    aah.rasa macam taknak balik je..hehe
    alhamdulillah baby ok.

    Saya disini :
    thank u..;D

    ReplyDelete
  3. meriahnya!
    sian ur baby boy x dpt makan kuih raya. hehehe.
    sama la ngan kami, suka nyakat c bam bam tu :D

    ReplyDelete
  4. meh nak jumpa mieqael..t cikna bagi wet raya tuk mieqael :)

    ReplyDelete
  5. wah meriahnyer...family yg cute;)

    ReplyDelete
  6. bile si mata bolat nk dtg rumah aunty? nanti dapat duit raya lagi hehehehe

    ReplyDelete
  7. Sue-rya qistina :
    pantang nampak kuih raya asyik nak minta je..minta sikit2 takpe juga ni nak ambil semua..hahaha

    si bambam qistina tu memang sama perangailah dgn si mata bulat tu..hehe

    Dkna Abza :
    Alah Mummy pun nak duit raya juga..hee

    Nazirah :
    tq darlink!

    Rose :
    hehe..terima kasih..;D

    Rumah wina kat kl kan. kalau kitaorang dtg, dapat duit raya juga ke Mummy Daddt nya..hehe

    ReplyDelete
  8. meriah sungguh!!!
    lama x menjenguk MC kt sini.. lepas ni hari2 da leh jenguk..

    ReplyDelete
  9. Naniey ;
    sori naniey,Mummy lama tak update blog,seronok cuti sakan hari tu..hehe
    Terima kasih rajin singgah sini..;D

    ReplyDelete
  10. meriah ye raya mummy :)

    semuanya ceria2 belaka :)

    ReplyDelete
  11. chomel2 betul adik beradik u..macma u chomelnya..:)

    ReplyDelete
  12. comey nye anak awak tu, dah besar encem tu :D

    ReplyDelete
  13. Masa raya gini laa anak2 leh dpt duit raya byk2..kan.. :)

    ReplyDelete
  14. same je muke mummy dgn kazen2 hehe

    ReplyDelete
  15. happening raya!
    ada anak2 memang meriah raya kan :)

    ReplyDelete
  16. si mata bolat yg sgt comelll..

    ReplyDelete
  17. Seronoklah Daniel kumpul duit raya ye. Makan biskut raya nie kalau budak tak tahan boleh sakit perut kan itu yg kena control dan dia merajuk..

    ReplyDelete
  18. Geramnya tgk Daniel.handsome sung gush.harap2 psni Allah bg peluang baby boy kt nurul

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page