HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 24 October 2012

Daniael Mieqael Suka Gigit Orang


Assalamualaikum dan Salam Rabu Semua..

Memang kesukaan Daniael Mieqael sekarang ni memasukkan semua benda dalam mulut dan gigit
lepas tu masukkan jari sampai ke anak tekak sampai tercekik
Kadang-kadang sampai termuntah-muntah tau
Apa saja yang menarik perhatian dia pasti akan jadi mangsa
Mummy Daddy lah yang selalu jadi mangsa utama dia
Daniael Mieqael paling suka gigit kat peha, bahu, tangan dan muka
Bila dia gigit, kita pula terkejut dan menjerit kesakitan..Hah lagilah dia suka
 dia ingat kita seronok kot bila dah macam tu dia akan ulang lagi sampai dia puas hati..huh!

Mummy dah belikan macam-macam jenis teether
tapi benda tu dia gigit sekejap je, lepas tu dia buang
Tapi kalau orang yang dia gigit memang dia suka sangat-sangat
Selagi dia tak dapat gigit orang tu dia akan kejar tau..-__-"
Kadang-kadang Mummy geram sangat sampai rasa macam nak gigit balik
Biar dia tau yang gigit orang tu sakit sebenarnya..
Tapi tak sampai hati pula nak gigit..Gigit manja-manja bolehlah kot..hehehe
 Daniael Mieqael gatal gusi kot...Sebab Mummy tengok gigi geraham dia mcm nak tumbuh jer
Nak gigit Mummy pun gigitlah Sayang, Mummy pasrah..;p

Tapiiiiiiiiiii tidakkkk malam tuuuuu...

Ohh tidakkkk!..
Daniael Mieqael datang dah nak gigit oranggggggg..

" Daddy toloooongggggg! "


Mummy tak sempat nak lari.. Daniael Mieqael dah dapat apa dia nakkk
Adoiiiii..peha Mummy jadi mangsa gigitan Daniael Mieqael
Bukan gigit sikit-sikit tau..tapi gigit sekuat hati tuuuuu...
Macam manalah Mummy tak menjerit dan menangis kalau kena gigit macam ni
Kalau Daddy yang buat macam ni, Mummy dah gigit balik kot..;p

 Gara-gara gigit Mummy...
Akhirnyaaa..Daniael Mieqael kena marah dengan Daddy.. ;'(


Daniael Mieqael dah pandai tau
Kalau dia tengok kita menangis dia pun akan menangis sekali
Kalau kena marah..lagilah dia menangis..hehe

Hah. rasa bersalah lah tu gigit Mummy..

" Mummy..Sorry Mummyyy.."

Bila Daddy dah mula marah, Mulalah nak merajuk..menangis pula..
Bila kita tak layaaannnnn...

Inilah yang akan berlaku..
Daniael Mieqael akan menangis semahu-mahunyaaaaaa..hehehe
 Alololo..kesiannya kena marah dengan Daddy..



15 comments:

  1. Hehehe.... Gusi tgh gatal tu.
    Gigit tether keras kot...
    Tu yg sedap gigit org...
    Dulu time anak besar mcm ni...
    Slu kene gigit... Memang menangis2 la dibuatnya

    ReplyDelete
  2. alololoo cian kat daniel sbb kena marah..sian jgk kat mummy sbb kena gigit...sabar yer mummy...gusi daniel tgh gatal tu...peha mummy lak lembut je..mmg sedap la kena gigit..hehe

    ReplyDelete
  3. hahahahahhaha ape la abang nih.gigit2 mummy pulak

    ReplyDelete
  4. cian dia.. memang kalau time gigit tu memang sakit.. tapi sian pulak kat dia masa kena marah... hehe.. ranea pun selalu gak.. kadang2 picit hidung dia balik.. huhu

    ReplyDelete
  5. rasanya gusi dia gataiii sgt2..huhu

    ReplyDelete
  6. comel nye dia.. Suka gigit orang yea. Nanti dapat adik. tak boleh nak gigit-gigit dah..

    ReplyDelete
  7. Baru ini ke Daniel buat Wieyna? Kesian juga bila kena marah, manalah dia faham. Lain kali kalau dia gigit, picit hidung dia (jgn kuat-kuat) sekadar supaya dia buka gigitan. Tak mo marah-marah lagi - sayang Daniel..

    ReplyDelete
  8. yang bab menangis tu mesti mummy saje usik dia kan :p

    ReplyDelete
  9. boys nie ganas sikit kan? my son sampai sekarang suke² datang mood dia, dia akan geget org sampai terperanjat org dibuatnye :)

    ReplyDelete
  10. as salam

    comelnya dia..suke geget yer, daha da gigi ape lagi kan :)

    ReplyDelete
  11. tengah test gigi la tu..hik..hik
    tapi bahaya jugak kalu biarkan budak suka menggigit ni...nnt x pasal2 gigit kawan...
    kalu gigit mak ayah dia jer xpe...hehehhe....

    ReplyDelete
  12. alamak..cuba bagi finger bites u :)

    ReplyDelete
  13. Entri Yang Best :)

    Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. gusi dia gatal agaknya nak tumbuh gigi kan.. cian dia kene marah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page