HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 14 November 2012

Abang Makin Lasaklah


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua


Hati sangat riang..
Minggu ni Mummy cuti sakan
Antara orang yang paling happy sangat, semestinya Abang Daniael Mieqael
Sebab Mummy akan layan dia  24 jam..hehehe


Tapiiiiiiiii..budak bertuah ni selalu sangat bagi kejutan tau..
Sekarang ni abang dah pandai panjat tingkap pula
Nasib baiklah tingkap ni kitaorang tak buka, bahaya betullah aksi Abang ni
Makin kita larang..itu jugalah yang dia nak buat makin seronok pula tu
Semua tempat pun dia nak explore, lasak betul..


Pantang betul kalau kita tinggal dia sorang-sorang, sekejap je dah hilang..
kejap kat dapur, bilik airlah dan yang paling Abang ni suka menyorok belakang pintu
Kita dah nak menangis cari, senyap-senyap je dia duduk kat situ sabar jelah -__-"
Cuma Mummy tak sempat je nak ambil gambar sebagai bukti
( siap nak bagi bukti gitu.hahaha ;p )
Kalau selalu macam ni habislah Mummy ;'(


Mungkin budak cerdik memang macam ni kot suka belajar benda baru..
Sebab tu sekarang ni Mummy selalu berjaga-jaga, risau tengok abang ni makin lasak
Kalau Mummy nak pergi dapur ke, bilik air ke atau kemana saja pasti akan bawa dia
Tak berani tinggal dia sorang-soranglah..
 Tak pasal-pasal Mummy menangis nanti cari dia..kuikuikui ;p



25 comments:

  1. klu x lasak bukan hero namanya .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE..nama pun hero kan..itu yang lasak sangat tu..

      Delete
  2. nakal betul abang daniel ni ye.. main nyorok2 lagi ngn mummy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin besar macam2 perangai dah abang daniael kita ni..Tapi best juga layan kenakalan dia ni tau..hehe

      Delete
  3. heheheh abg tak sbr nk dpt adik sbb tu dia lasak2

    ReplyDelete
  4. Ini baru separuh je Wieyna bila dia dah laju berlari lagilah...
    Masa itu kalau pergi shopping kena duduk dalam stroller kalau tak tahu-tahu hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh! habislah kalau macam ni. memang kena berhati-hatilah lepasni..takut pula tiba2 hilang kat shopping komplex..

      Delete
  5. Habis semua tempat dia nak panjat dan loncat..hehehe

    nasib baik anak abah perempuan..tu pun pening nak melayan

    Fesyen janggut Yang Sangat Cool

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA..ramai yang cakap anak perempuan lagi ok kot taklah lasak sangat tapi kalau anak lelaki ni,kena banyak bersabar jelah layan perangai diorang ni..heheh

      Delete
  6. hensemnyee ank mummy ni. Abg nakal sbb dah xsabar nak dapat adik baru tuuu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.

      Harap2 abang kita ni jadi abang yang baik untuk adik..

      Delete
  7. salam sis
    Boy memang gitu
    Salam maal hijrah.

    ReplyDelete
  8. alahaii..comeinyaaa...geram tgk Abg miqaiel ni...putih melepak..

    ReplyDelete
  9. Abg nk dpt adik kan... kena manja puas2 hihii

    ReplyDelete
  10. amboi abang..makin lasak ye..tapi comel sangat! :)

    ReplyDelete
  11. suka tgk abang pakai baju merah sbb dia sangat2 putih...eii geram!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page