HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Friday, 23 November 2012

Syukur Alhamdulillah..


Assalamualaikum dan Salam Jumaat Semua


Hari ini Mummy Happy sangat
Serius.. memang happy sangat-sangat
Terima kasih ya Allah..
Terima kasih juga untuk kawan-kawan semua
Berkat doa korang semua Alhamdulillah kencing manis Mummy dah stabil
Petang semalam nurse call Mummy dan beritahu berita gembira ni
Nurse tu cakap Mummy tak perlu datang hospital lagi untuk ambil darah, semuanya dah stabil
Ya Allah tuhan je yang tahu betapa gembiranya hati ini
Sampai menangis-nangis dibuatnya..sob..sob..sob ( air mata gembira tau..hehe..;') )


Walaupun kencing manis Mummy dah Okay dan stabil 
Mummy tetap berhati-hati bab makanan ni
Taknak terkena macam tu lagi, risau dan takutlah..
Siang malam asyik fikir pasal kencing manis tu je, tak boleh tidur langsung!
Tapi sekarang semuanya dah okay..yeayyyyyyy! 


Alamak baru teringat..
Bilalah nak tahu jantina kesayangan Mummy ni ye
Setiap kali nak scan mesti tak nampak
Malu-malu pula kesayangan Mummy ni..hehehehe
 Tapi Husband cakap macam Baby Boy lah
Sebab husband cakap Mummy pregnant kali ni macam sama je
Takde beza langsung dengan anak pertama..
Awal-awal lagi husband dah excited pula nak cari nama baby boy..hehehe
Mummy pun sebenarnya tak kisah, Tipulah kalau Mummy tak mengharap baby girl
Memang nakkkkkk sangaaaaatttttt! tapi semua ni kuasa Allah
Yang penting baby ni sihat sempurna..itu lagi penting
Macam yang Mummy cakap sebelum ni
Kalau Allah bagi baby boy sekali lagi, Alhamdulillah Mummy terima seadanya
Kasih sayang Mummy tetap sama macam Abang dia dapat
Tapi kalau Allah bagi baby girl..Alhamdulillah itu rezeki dari Allah
Kita hanya mampu merancang, tapi semuanya Allah yang tentukan..
Betul tak kawan-kawan?
Okaylah kawan-kawan Mummy nak makan dulu..lapar!.hehehe
 Selamat berhujung minggu semua..TATA ;')

27 comments:

  1. Betul wieyna sebab dah ada Daniel kalau boleh nak perempuan tapi janji sihat dan sempurna macam abang dah lebih dari bersyukur.

    Kakak dulu pun sama last nak sangat anak lelaki tapi last semuanya perempuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah anak akak semua perempuan ke?bestnyaaa ramai tolong akak buat kerja rumah..hehehe
      takpelah akak janji semuanya anak yang baik dan soleh. saya pun tak nak mengharap sangatlah,janji anak sihat sempurna itu paling penting..insyaAllah

      Delete
  2. Semoga Mummy terus bebas dari diabetes ye..jaga pemakanan ye dear..kita mengandung ni mmg mudah terkena penyakit2 yang kita sndri xjangka..

    Boy or girl xkisah kan,asalkan mumy n baby sihat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)

      Betul! yang penting semuanya sihat sempurna..:)

      Delete
  3. salam kenal...K.atie doakn semoga diberikn kesihatan yg baik disepjg kehamilan ini.Aminnn

    ReplyDelete
  4. yg penting sihat kan..
    sy lak teringin nak bb boy.. sbb dua2 dah girl..

    ReplyDelete
  5. insyaallah,lau dapat baby boy...taun depan usaha lagi hi hi

    ReplyDelete
  6. yg pntg bb sihat..akk pun 3x cuba pregnant boy..finally dgn izin Allah..syukur dpt jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur Alhamdulillah..tumpang gembira untuk awak..:)

      Delete
  7. Yg.penting baby sehat kan? Bestnye!! Mestu dh x sbr nk beli brg2 baby...
    Take care tau!
    Awak, cantek sgt2 bila pakai tudung ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah tak sabar nak shopping baju baby ni, tengah tahan2 je sekarang ni..hehehe

      Terima kasih :)

      Delete
  8. Alhamdulillah. Dah ok kan ..
    Betul tu mummy, tak kisah boy or girl. Yg penting sihat kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah dah okay..alhamdulillah

      Betul. yang penting sihat ;)

      Delete
  9. syukur kencing manis tu dah ok. kalau x nak kena amik darah slalu yg x tahan tu. nway,cntekla shawl mummy..berkenan plak tgk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik dah okay..tak sanggup ulang alik nak ambil darah..huhuhhu

      Terima kasih! yang ni percubaan pertama saya pakai shawl sebenarnya..alhamdulillah berjaya..hehehe

      Delete
  10. salam sis
    Jaga pemakanan dan senyum selalu..

    ReplyDelete
  11. ayu akak pakai selendang~ :)

    kawan sy kate biasa kot kalau ibu mengandung ada kencing manis kan kak?

    moga semuanya ok aje ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ;)

      Orang mengandung memang macam-macam masalah, kena banyak bersabar je..
      Alhamdulillah kencing manis akak dah okay yeayyyy! ;)

      Delete
  12. alhmdulillah..jg mkn baik2..

    dan tahniah nk dpt anak baru lagi ...salam kenal ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)

      salam kenal juga. Terima kasih sudi singgah blog kita ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page