HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Monday, 26 November 2012

Syurga Buat Isteri



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua



Biarpun Suamimu tidak berpelajaran tinggi
Tidak kaya, tidak pandai
Tidak punya pekerjaan dan tidak bergaji besar
Suami itu tetap WAJIB dihormati dan ditaati selagi mana ia masih bergelar SUAMI
Redha Allah adalah selepas redha seorang Suami
Dia juga adalah imam dan ketua keluarga kamu
Dialah juga yang bakal memimpin tangan kamu ke Syurga nanti
Jodoh kamu dengan dia telah Allah tetapkan
Sesungguhnya Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah
Atas apa yang telah kau tetapkan untukku..Syukur Alhamdulillah




37 comments:

  1. sesungguhnye jodoh itu adalah rahsia Allah. semoga kekal bahagia ke akhir hayat ye cute mummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.Jodoh kita semua Allah telah tentukan..

      Terima kasih :)

      Delete
  2. setuju kak.. itu hukum dah termaktub kena taat pda suami.. :)
    teringat plak cerekarama perempuan neraka..

    p/s: Akak semakin cantik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh naniey pun tengok cerita tu ker? cerekarama tu penuh dengan pengajaran kan, insaf terus tengok cerita tu..hahahaha

      Terima kasih :)

      Delete
  3. betul....sbb tu lah ada sorang ustaz akak penah ckp,isteri sgt mudah msk syurga jnji dia mentaati suami nya, tp ckp senang gk msk neraka heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul isteri senang nak masuk syurga, senang jugalah nak masuk neraka..Mudah-mudahan kita semua berada di tempat yang betul iaitu syurga..insyaAllah..

      Delete
  4. Nice qoute nice entry..agree 100% with u MummyCute..heheee

    ReplyDelete
  5. Sejuk hati kakak baca ini Wieyna. Suka. Moga kita sentiasa beringat kewajipan sebagai isteri dan ibu dlm keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak. Semua tu peringatan untuk diri sendiri juga kak :)

      Delete
  6. tepat sekali kata2 ituew
    aduhaiiii cantek bangat uols since dah berjihab ni
    alhamdulliah @.@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..terima kasih..terima kasih..hehe

      Delete
  7. suami akk pun xbelajar tggi..tp akk sanjung dia sbb dia byk sgt mngajar akk bnda2 yg kita xblh dpt dlm.buku..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakak memang isteri yang baik. walaupun asben kita tak punya apa-apa, kita sebagai isteri wajib mentaatinyaaa.

      Delete
  8. mummy, sangat² setuju dengan kata-kata itu!! :)

    pssstt nak mintak izin share kat blog boleh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh boleh boleh!!! macam upin ipinlah pula..hehehe

      Delete
  9. Salam perkenalan..
    Semoga berbahagia selalu ye..
    Done follow:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga. Terima kasih sudi singgah blog kita..

      Delete
  10. Jodoh kita adalah yang terbaik utk kita..semua tu ketentuan DIA. Mungkin tak baik di mata orang lain tapi cukup sempurna di mata kita..

    ReplyDelete
  11. Semuanya telah ditentukan oleh Allah. Moga mendapat keredhaannya Insya Allah

    ReplyDelete
  12. comel mummy bila dah bertudung ni..sesekali pndg mcm muka pelakon Salina..ala yg berlakon gerak2 khas dulu tu..2 kali pndg mcm muka mummy daniel =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA..salina yang mana satu erk? tak kenallah..hehehe
      Apapun terima kasih..:)

      Delete
  13. salam..mai dah lama tak tgk blog awak....tahniah kerna pregnant lagi..dan awak kelihan manis bila bertudung..jaga diri k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Terima kasih sudi singgah blog kita. lain kali singgah lagi ye..hehehe :)

      Delete
  14. alhamdulillah..syukur dgn jodoh yg ALLAH tetapkan =)

    ReplyDelete
  15. Yup, setuju tu.
    Cantik sangat tengok mummy bertudung.
    Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  16. insyAllah..semoga kite semua sentiasa di bwh redha suami..:-)

    ReplyDelete
  17. salam sis..
    Mohon doa dari sis buat anak ta.thanks

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page