HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Monday, 4 February 2013

8 Bulan Yang Indah


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua


Hari ini Mummy nak update pasal kandungan Mummy pula.
Alhamdulillah kandungan Mummy dah pun masuk 8 bulan lebih.
Terasa masa cepat sangat berlalu, tak lama lagi baby akan keluar..berdebar sangat.
Kawan-kawan semua sudah sedia maklumkan anak kedua Mummy ni baby boy ;)
Harap-harap kali ni rupa Mummylah kot.hehehe
Sebab si Abang tu sebijik macam Daddy dia..jeles tau!

26 Minggu
Baby sekarang ni semakin pandai dan bijak tau.
Kalau orang lain letak tangan atas perut Mummy, dia akan senyap jeee..
Tapi kalau Daddy dia yang letak tangan atas perut Mummy ni terus je bagi respon..hahaha
Kesayangan Mummy ni dah kenal Daddy ye..bijak-bijak.
Daddy pula sukalah bila anak dia bagi respon macam tu, Mummy nak tidur pun susah -__-"

27 Minggu

Masa checkup 28 minggu hari tu,
Nurse dah mula pesan barang keperluan Mummy dan baby dah mula kena standby.
OMG! awalnya. Barang baby dah ada, barang Mummy je belum lagi..huhuhuhu
Serius sekarang ni Mummy memang tak beli apa-apa lagi untuk diri sendiri.
Mummy utamakan keperluan baby dulu, barang Mummy kemudian pun takpe ;')

28 Minggu

Masa semakin hampir...
Banyak persediaan yang perlu Mummy settlekan dengan segera, terutamanya keperluan baby.
Alhamdulillah setakat ni semua barang-barang keperluan baby dah hampir lengkap.
Sejak Mummy 5 bulan hari tu Mummy dan husband dah mula beli barang baby sikit-sikit.
Sebab tak nak kelam kabut. Walaupun masa tu kami tak tau lagi jantina baby.
Tapi excited punya pasal dah mula shopping..hehehe

29 Minggu

Sekarang ni Mummy semakin kerap merasa sakit-sakit di bahagian bawah abdomen.
Lagi-lagi kalau baby aktif sangat bergerak, rasa tak selesa, nak terkencing pun ada.
Mungkin sebab tekanan dari kepala baby yang dah mula turun kot.
Maklumlah sekarang Mummy sedang melalui saat-saat akhir trimester ketiga.
Macam-macam sakit dan perasaan yang Mummy lalui sekarang ni.
Tapi Alhamdulillah Mummy dapat atasi semuanya dengan baik.
Kalau boleh tak nak stress-stress fikir semua tu, tak baik untuk baby nanti..

 30 Minggu

Sejak kandungan Mummy 4 bulan sampailah sekarang,
Mummy seronok sangat menikmati saat-saat indah baby bergerak dan menendang dalam perut ni.
Biasanya baby akan mula aktif waktu subuh. Waktu lain dia akan aktif pukul 10 pagi,
12 tengahari, 2 petang, 5 petang, 8 malam dan 1 pagi sampailah ke subuh.
Tapi bila dah mula sarat ni, baby kurang bergerak pula, Mummy risau juga..
Tapi bila Mummy tanya doktor semua tu normal sebab baby semakin membesar.
Syukur Alhamdulillah...


32 Minggu

Sekarang kandungan Mummy dah masuk 34 minggu. Hujung Minggu ni genap 35 minggu.
Banyak lagi nak cerita pasal perkembangan baby dan kesihatan Mummy sepanjang mengandung ni.
Tapi korang tunggu next entrylah  pula ye..insyaAllah Mummy akan update entry seterusnya.
Tinggal 5 minggu je lagi menikmati saat-saat indah ni, excited sangat nak jumpa baby.
Semoga Allah permudahkan semuanya aminnn..

17 comments:

  1. mummy semakin comellah!
    muka berseri-seri je tau.
    wahhh..x lama je lagi baby nak kuar ye.
    take a good care dear :D

    ReplyDelete
  2. alololooooo berseri jer mummy ngandung ni tau...
    kejap jer masa berlalu ek... dari kita jumpa kat hosp putrajaya tu...

    ReplyDelete
  3. sentiasa senyum ... mummy yang ceria...

    ReplyDelete
  4. Muka mummy ke daddy tak kisah yg penting sihat dan pastinya comel sebab abang dia kan comel. Mata Daniel kan ikut mata Wieyna kan (itu kalau ikut mata kakaklah).

    ReplyDelete
  5. Aaminn..moga dipermudahkan..a'ah si abg mmg fotostat muka daddy dia..

    ReplyDelete
  6. moga di permudahkan mummy dan baby yea.....

    ReplyDelete
  7. insyaAllah semoga dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  8. Cepatnya masa berlalu..kejap je dh 8 bln. Semoga selamat semuanya..

    ReplyDelete
  9. Kejap je dah 8 bulan..take care ye mummy :)

    ReplyDelete
  10. Cumil lah mummy!! Suke sgt tgk.. Berseri2.. Tdung2 pn cumil :)) smga dipermudahkn in shaa Allah amin ;)

    ReplyDelete
  11. Cumil lah mummy!! Suke sgt tgk.. Berseri2.. Tdung2 pn cumil :)) smga dipermudahkn in shaa Allah amin ;)

    ReplyDelete
  12. sonoknye perut besar mcm tu..ros 8bulan pun kecik... maklumlah badan dh besar..hahhaha

    ReplyDelete
  13. mommy pun semakin comel..mgkn bb kurang rasa bergerak sbb dia dh besar..ruang pun terhad utk sis nk rsa gerakan tu..pepun..xsaba nk tgk bb boy sis..

    ReplyDelete
  14. comel je wieyna preggy..nmpk seri keibuan yg preggy baby boy..semoga semuanya dipermudahkan ye..enjoy ur preggy moment ya sbb kita akn merindui sgt time2 preggy bile dh bersalin nanti..huhuhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page