HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Tuesday, 4 June 2013

Pengalaman Bersalin Anak Kedua




Gambar sebelum bersalin


Salam Sayang semua!

Haaaaaa mesti korang tertunggu-tunggu Mummy update entry ni kan.
Baby dah masuk 3 bulan barulah sibuk nak cerita..hehehe
Ini pun Mummy kena type secepat mungkin takut baby bangun pula.
Nasib baiklah si Adik ni jenis yang senang nak jaga, tak banyak ragam pun
kecuali bab tidur je nanti kita cerita ye..

Pengalaman bersalin kali ni memang berbeza dengan anak pertama.
Betullah kata orang, pengalaman bersalin setiap anak tak sama.
Ada yang senang melahirkan, ada juga yang susah..
tapi tak kisahlah, janji semua tu pengalaman terindah buat kita semua..

Okay Mummy bersalin awal 3 minggu dari due date.
Sepatutnya Mummy bersalin pada 19 mac 2013. Tapi sebab Allah dah tentukan segalanya
 Mummy terpaksa dan dipaksa bersalin pada 28 feb 2013 demi keselamatan ibu dan anak.
Rasa macam tak percaya je baby keluar awal...

2 hari sebelum bersalin keadaan baby memang pelik sikit
Tapi Mummy diamkan je, tak cerita kat husband pun sebab Mummy ingatkan biasa-biasa je..
Mummy pun buat kerja macam biasa, tapi lama kelamaan keadaan baby semakin merisaukan
Mummy dah mula takut sebab adik tiba-tiba je kurang aktif 
Walaupun Mummy dah cuba banyak kali gerak-gerakan perut ni tapi adik tetap tak bagi respon


" Adik, adik Ok ke ni sayang? " (sambil usap-usap perut sendiri)
"Jangan buat Mummy risau..Mummy takutlah sayang.."
"Adik! janganlah main-main.."
"Adik, adik okay ke?! (masa ni Mummy dah rasa nak nangis)


Tapiiii..adik senyap je! Ya Allah SAH anak Mummy tak bergerak!

Sepantas kilat Mummy call Husband. menangis-nangis Mummy dalam telefon
Bayangkan masa tu husband tengah meeting, Mummy suruh balik masa tu juga..
Mummy memang tak fikir benda lain dah masa tu..takut dan risau sangat..







Alamak baby kita dah bangunlahh!!!






kejap lagi Mummy sambung yee..




Jangan marah tau tungguuuu ..hehehehe :')




16 comments:

  1. lah bersambung ker? sabar jerlah...

    saya rasakan.. saya mcm baru baca entry perkabaran gembira awak mengandung.. rupanya dah selamat bersalin...

    ReplyDelete
  2. jap jap... syes akak x tau awak da bsalin... Subhanallah.... tahniah dear...

    ReplyDelete
  3. ala...(sambil ketuk meja)...baru excited nak baca tau...cepat la up ni..kikikiki

    ReplyDelete
  4. pendek sangat entry nya.....tak puas....sambung cepat2 taw!!!

    ReplyDelete
  5. eeeee boleh pulak nak sambung2 akak niii!!!

    ReplyDelete
  6. laa bersambung plak..nanti sambung k..

    ReplyDelete
  7. Gempaq je sis...dh syiok baca tau

    ReplyDelete
  8. Heee... wieyna ni buat kakak suspenla...

    ReplyDelete
  9. 3kali bersalin.3 macam cerita
    suka tgk muka puan sherwiena ni..gebus je ;)

    ReplyDelete
  10. siot jee wiena ni tau...buas saspen joo..

    ReplyDelete
  11. ish2...beria2 akak baca sambung lak, dh mcm drama je, bab2 yg klimaks tu lah dia nk smabung...

    ReplyDelete
  12. hahaha potong stim betul lah..hehe.. anyway congratulations di atas kelahiran anak kedua ni.. mmg betul pun, akak pun punya pengalaman yg berbeza2 melahirkan 6 org zuriat :) tapi semuanya pengalaman indah utk dikenang :)

    ReplyDelete
  13. kak baru nak mood saspen ni..heee

    ReplyDelete
  14. lain anak, lain pengalamannya kan.
    same goes with me. now tggu lagi 6 minggu to my EDD.
    nervous!
    cepat2 sambung tau. heeheh

    ReplyDelete
  15. buat suspens je mummy ni..rindula nk dgr cite si abg miqa

    ReplyDelete
  16. tetiba tertanya tanya mcm mana reaksi danial miqael lepas menjadi abng..tak jeles ke dia?ke cool je?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page