HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Monday, 16 December 2013

Teruja dapat pergi Big Bad Wolf!

Assalamualaikum..

 
Dah lama tak update blog. Tetiba je Mummy menghilangkan diri kejap :)
Mummy sebenarnya sibuk sikit dengan anak-anak.
Husband pula 2 hari lepas baru je balik dari Jakarta atas urusan kerja.
Anyway, kali ni nak kongsi cerita masa pergi Big Bad Wolf dekat Mines serdang hari tu.
Hari ke-3 pelancaran "Big Bad Wolf" Daddy terus ajak ke sana 
Sebab nak tambah koleksi buku bacaan anak-anak tersayang 
termasuklah Mummy punya..tehehe.
Yang bestnya semua ni Daddy belanja..huhuhuhuu 

  Puas hati betul dapat borong semua ni. 

Kami pergi bukan berdua je tau, tapi kami angkut anak-anak sekali.
 Nasib baiklah anak-anak okay je tak meragam.
Sebab sebelum perg kami anak beranak makan kenyang-kenyang dulu
Anak-anak pun cukup makan tidur dan rehat.
Tapi si Adik ni memang jenis kuat tidur. 
Pantang masuk kereta lepastu kena aircond sikit terus tertidur.
 
 Tapi nak ke sana bukan senang, jalan nak masuk kesana pun jammed habis.
Padahal tempat ni dekat je pun dengan rumah 10 Minit je. Tapi nak masuk dalam tu dekat 1 jam kot.
Orang tak payah cakap memang ramai gila!. Nak cari parking pun susah. 
Husband dekat 3 kali juga kot pusing satu bangunan tu semata-mata nak cari parking 
Huh..nasib baiklah dapat.


Okay ini pintu masuk utama. Sebelum masuk kami posing dulu..hehe
Mummy tak sempat lagi masuk tapi ramai betul yang bawa beg besar-besar.
Yang bawa trolley pun ada. Mummy pula yang berdebar tengok.
Maklumlah kali pertama pergi jadi jakunlah..hehee

Masuk-masuk je mak aii ramaaaaaiiiinyaaaa manusia kat dalam ni!
Buku pula macam-macam ada, 
Mummy terus jadi rambang mata nak pilih yang mana satu..huhuhu
Masa ni nafsu dah menguasai diri Mummy. 
Daddy pula sekadar tengok dan tersenyum-senyum sahaja perhatikan 
Mummy yang semakin rakus dan tamak memilih..hahaha!
(Bahaya betul ayat. Takpe Daddy belanja..hewhewhew)
 







Okay dah selesai, masa untuk bayar. Apa yang Mummy boleh katakan
Mummy puas hati sangat dapat pergi dan dapat borong sakan!
Rugi rasanya siapa yang tak pergi.
Tapi sesiapa yang dah pergi tahniahlah..hehehe
  
Anyway, The Big Bad Wolf  Book Sale 2013 dah pun tutup semalam.
Dan tahun depan mungkin ada lagi kot. Sebab husband cakap setiap tahun ada.
InsyaALLAH tahun depan ada rezeki dan masih panjang umur Mummy nak pergi lagi!
Tak nak lepaskan peluang untuk dapatkan buku dengan harga murah!

19 comments:

  1. mmg tetiap tahun ada...tahun lepas n 2 tahun lepas ada G...tp tahun ni tak dapat G..sadis..mmmm...sebab umah tarak air..mood nak berjalan pon ke laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa yeke. Takpe sebelum ni awak dah pernah pergi kira oklah tu. Kalau macam Mummy ni tak pernah pergi lagi itu yang tetiba je happy memanjang.

      Delete
  2. Replies
    1. HAHAHAHAAA..kebetulan pula. Takpe janji kita seronok dapat borong buku..hehe

      Delete
  3. sukanya kalau ada dekat2 tempat kak:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan bersedih. Mana tau dia buat kat tempat awak pula. Masa tu jangan lepaskan peluang tau..hehe

      Delete
  4. Tak pegi n xpnh pegi..huhu
    Tahun ni xpegi sbb xd budget..
    Tahun lps sbb preggy..xlrt..
    Tggu nx yr la sbb dak Aish pun dh besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHEHE..Takde rezekilah tu. Takpe tunggu tahun depan pula ye :)

      Delete
  5. dkna pergi hari sabtu..tapi tak beli apa2 pon..hahaha..

    ReplyDelete
  6. Sambil kakak tengok buku yg Wieyna borong habis kakak jeling juga hero-hero Wieyna yg comel-comel tu. Cute sangat-sangat:) Kakak tapi tak berpeluang pun ke pesta itu sebab jauhlah Wieyna. Untung memang mereka yg duduk dekat sana..

    ReplyDelete
  7. sempat jugak pergi..layan ank buah beli buku diaorang jer..Sal pulak dapatlah rembat 2 3 buku masakan

    ReplyDelete
  8. banyaknya borong....bestnya!!

    ReplyDelete
  9. Banyaknyaa Mummy Borong Buku..teruja kita!tapi sayang aida tak sempat nak pergi BBW ni..sedih!!nak borong buku jugak nanti...

    ReplyDelete
  10. alamak mcm best jerk..ade gak plan nak g tp tangguh2 hehe tgk entry ni cam semangat lak nk pegi dah alang2 kt kl nie..

    ReplyDelete
  11. wahhh banyaknya buku...
    best
    belum kesempatan nak bawa anak2 p situ...
    pst...suka tengok tudung awak :)

    ReplyDelete
  12. salam kenal,

    wahh banyak sungguh memborong buku...

    ReplyDelete
  13. wah..bestnye..byk tol borong buku..saya tak pernah lagi smpai big bad wolf ni tau..hukhukhuk

    ReplyDelete
  14. rara pun pegi.tp amik 4 jenis je buku.hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page