HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Tuesday, 29 April 2014

Hari Keluarga Part 2

Assalamualaikum..

Kalau pergi bercuti dengan family dan dapat bilik besar macam ni memang puas hati betul. 
 Anak beranak boleh main kejar-kejar
Mummy Daddy pun boleh honeymoon..tehehee
 Tak rugi join familyday Ukas ni. Semua pun free. 
Tak payah susah-susah keluarkan kos.
Hanya tanggung kos yang tidak ditanggung oleh kelab Ukas sahaja. 
Tapi untuk apa keluarkan kos kalau semua pun dah free kan..hehehe

Tengahari tu sepatutnya ada aktiviti bebas (Water Theme Park)
Tapi faham-fahamlah tengahari main air memang rentunglah kami anak beranak.
Mummy Daddy pun tak selesa bagi anak-anak mandi,
Dahlah panas tak pasal-pasal demam pula.
Sebab tulah Daddy ajak kami berehat dalam bilik.
Tunggu dah petang sikit barulah pergi main air puas-puas..hehe

Bila sampai bilik je, ada budak tu bukan main happy lagi.
Pantang masuk tempat sejuk pasti ketawa-ketawa sendiri.
Kalau kena panas sikit mulalah nak mengamuk
Adoi.. Putera lilin betul kesayangan Mummy ni :')







Adik ni kemana saja Mummy pergi asyik ikut jee
Gigit kang baru tau!


Jam 5 petang barulah kami bergerak ke Water Theme Park.
Mandi time macam ni barulah best, tak panas sangat.
Tempat ni luas sebenarnya, tapi kami masuk tempat kanak-kanak sahaja.
Untuk dewasa kami tak pergi pun. Takut tengok.
So kami berseronok disini sajaaa..

Haaa tak sempat lagi masuk dalam ai, anak-anak Mummy dah seronok sakan.
Abang-abang kesayangan ni pantang jumpa air atau kolam air macam ni, 
Mesti tak sabar-sabar nak mandi, kalau boleh nak terjun je terus dalam kolam tu..hehe












Okay cukup setakat ini. Esok Mummy sambung lagi ye..
Adik baby dah lapar. Mummy nak mamam..
Babai semua..Muahh!


8 comments:

  1. Wah berbaloi sebab bilik hotel besar sungguh..Nanti nak try stay kat sana jugak lah..hihihi..Abg Korea tu dah macam model..Comel!!hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa awak pun suka bercuti kan. Jangan lupa singgah tempat ni best tau. anak-anak awak pun boleh mandi manda sakan..hehe

      Delete
  2. wahhh..bestnye berfamily day..bilik besar, theme park cantekkk..mesti enjoy kan..comp saya tahun ni wat family day kat sunway lagoon..pon kire all sponsored..tapi sayang wat bulan may saya tgh pantang masa tuh..tak pasal2 takleh join..hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa sayangnyaaaa! Sunway lagoon lagi best sebenarnya kalau banding dengan tempat kitaorang pergi nih. sebab dah pernah masuk sana. Takpelah kalau baby dah besar sikit boleh pergi cuti-cuti kat sunway lagoon pula :)

      Delete
  3. syok la u...tambah2 bilik besar tak semak fikiran time2 cuti kan..tambah lagi anak2 yang suka berlari kesana kemari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul!!!.. memang rasa puas hati betul kalau dapat bilik besar macam ni. Anak-anak pun enjoy lari sana sini :)

      Delete
  4. hi cute mummy! maaf la sbb lame tak singgah cni.. nasib baik ade instagram kan :) hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe Hot mama. Kita kan selalu bertemu kat instagram..hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page