HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 19 November 2014

Semakin Stress

Assalamualaikum..


Aku semakin stress bila anak langsung tak nak minum susu dalam botol. Sekejap minum sekejap tak nak minum, stress betul. Bila selalu stress susu pula makin kurang. Bila dah jadi macam ni makin stresslah aku! Aku sampai hilang sabar malam ni. Aku paksa dia minum susu dalam botol tapi menangis nangis macam kena rotan. Dah nangis nangis macam tu entah aku pun nak nangis sekali. Tak faham betul. Dahlah aku paksa dia minum susu dalam botol, anak menangis aku pula yang lebih lebih menangis. Ya Allah stressnya!

Hari ni Rayyan Ashraff minum 2 botol je. Setiap satu botol tu 2oz. Tapi 2oz tu bukan habispun. Dia minum 1oz je. Pengasuh dah cuba berkali-kali tapi Rayyan Ashraff tak nak minum banyak. Rayyan Ashraff rela tidur daripada minum susu. Rasa macam nak ambil cuti tanpa gaji je kalau anak terus macam ni. Kesian pula tengok. Hari hari sanggup berlapar semata mata tunggu Mummy balik dari kerja. Kesian, susut dah badan anak aku sob sob sob T______T"










5 comments:

  1. alahai kesiannya mummy. Kak anim paham sangat perasaan mummy tu. Kak anim pun ada anak yang tak nak botol. Tapi lama-lama dia mahu jugak. mummy sabar ye dan doa banyak-banyak supaya Allah mudahkan.

    ReplyDelete
  2. Sabar ya mummy. Memang gitu tu baby awal2. Kalau kita stress, susu kita pula kurang. Doa banyak2. Anak sata dulu pon gitu, tapi saya minta Allah mudahkan kalau itu rezeki anak. Lepas 2 hari, dia mau minum suda
    Jangan stress2 k

    ReplyDelete
  3. cube mcm2 jenis puting n botol dik, kn skrg ada mcm2 jenis botol n puting kan... cube je semua mana tau ada yg serasai ngn dia n dia nk minum susu ngn botol... sian dia kene berlapar kalu dh beso blh la bg nestum kan

    ReplyDelete
  4. kena try and error banyak jenis puting..mungkin blh membantu

    ReplyDelete
  5. ala..sian nyer dia..jgn putus asa wiena..keep trying..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page