HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Thursday, 5 November 2015

Aku Dan Warna Hitam.



Assalamualaikum. Aku sebenarnya tak berapa minat sangat pakai shawl warna hitam. Setiap kali pakai terasa muka nampak pucat dan tak ceria je. Kadang kadang orang akan tegur muka aku nampak pusat je kalau pakai tudung warna hitam. Padahal dah pakai mekap bagai. Gambar selfie aku kat atas ni entahlah tak tau nak cakap. Macam macam mood bila pakai tudung hitam ni. Rasa nak makan orang pun ada, mesti rasa nak marah marah je hari tu. Kalau tak pun asyik kena marah dengan bos. Benci tau!

Tapi baru baru ni dalam aku tak suka tudung / shawl warna hitam ni aku tetap terbeli juga tanpa sedar..Dahsyat sungguh kan. Sebenarnya tudung / shawl warna hitam ni cantik. Tapi mungkin tak sesuai untuk aku. Mungkin aku jarang sangat pakai tudung warna hitam kot. Sebab tu bila pakai rasa pelik lain macam je. Tapi dari segi baju dan seluar, dalam almari baju aku penuh dengan warna hitam. Hampir kesemuanya warna hitam. Sekarang ni kalau nak shopping pakaian mesti pilih warna warna ceria  je dan bukannya warna hitam lagi. Suami aku sampai stress tengok aku asyik pakai serba hitam. Sedih okay. Okaylah okaylah mulai sekarang aku nak pakai warna warnilah macam artis kesayangan aku tu Neelofa dan che tah yang selalu pakai warna warni. Nampak comel dan cantik jee sepanjang masa. Asalkan aku jangan kelihatan seperti badut sudah..hehehehe :p Okay babai...





14 comments:

  1. Kakak tengok cantik aje Wieyna pakai hitam. Lagi terserlah sebab Wieyna berkulit cerah.
    Hitam juga salah satu warna baju terbanyak yg kakak ada Wieyna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seppp dulu kak! Kita memang sama baju berlambak kaler hitam kan..hehe

      Delete
  2. Salam,

    cantiknya sis pakai shawl ni.. betul kata kak zakie.. lbh menyerlah dengan warna hitam sbb sis berkulit cerah =)

    ReplyDelete
  3. nampak cam tak bermaya je gambar tu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahahahahaaa..komen paling jujur ke apa nih..hehehe. Memang nampak tak bermaya pun kalau pakai shawl kaler hitam ni :'(

      Delete
  4. x la npak cantik ke mmy.. sentiasa gojes je pakai la pe pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi amboi saja nak bagi kita kembanglah tu..hehehe. apa pun tenkiu daling!

      Delete
  5. cantik..hitam itu menwan.. hehe

    ReplyDelete
  6. super cantik mummy ni ) kongsilah tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips? Nanti kita share kat blog. Tunggu tau..hehehe

      Delete
  7. Super duper menawan dah mummy ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page