HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Friday, 22 April 2016

Aktiviti Hari Rabu.

Assalamualaikum...

Hari ini nak share pasal aktiviti aktiviti best kat Little Caliphs iaitu aktiviti art dan craft. Aktiviti ini dibuat pada hari rabu sahaja. Teringat masa Daniael Mieqael kat Smart Reader setiap hari jumaat pasti akan bawa balik hasil tangannya. Daniael Mieqael dengan bangga bercerita dari A sampai Z tentang hasil tangan dia pada hari itu. Aku dan suami pula sentiasa puji hasil tangan dia. Pujian itu buat Daniael Mieqael gembira tak terkata. Serius comel sangat. Sampai sekarang aku masih simpan semua hasil tangan Daniael Mieqael dengan baik. Nantilah kalau ada masa nak ambil gambar satu satu dan cerita kat blog ni..hehehe. 

Sekarang ni nak cerita pasal hasil tangan Daniael Mieqael kat Little Caliphs pula. Teacher Daniael Mieqael memang jenis rajin ambil gambar setiap aktiviti yang dilakukan pada hari rabu. Dan setiap hari rabu aku dan suami pasti akan tertunggu tunggu teacher hantar gambar..hahahaha. Tapi sayangnya hasil tangan Daniael Mieqael tak boleh bawa balik. Tunggu hujung tahun baru dapat semuanya. So dalam gambar jelah boleh tengok. Kualiti gambar tak berapa okay. Tapi kami tetap berpuasa hati sebab boleh tengok perkembangan anak anak kat sekolah. Terima kasih teacher Ain! 

Ini gambar pertama Daniael Mieqael buat aktiviti art dan craft. Kesian masa ni masih berpakaian baju biasa saja datang ke sekolah. Aktiviti ini sebenarnya adalah aktiviti paling Daniael Mieqael suka. Bila dia suka dia akan buat betul betul dan penuh kusyukkk. 

Minggu pertama masuk sekolah baru Daniael Mieqael dah jumpa ramai kawan baru. Paling best Daniael Mieqael terjumpa kawan lama masa kat Smart Reader. Alahai patutlah anak aku gembira lain macam je masuk sekolah baru ni. Rupanya ada kawan lama. Comel je.

Hasil tangan pelajar 5 tahun. Haaaa nampak tak comel kannm!

Minggu kedua. Daniael Mieqael masih berpakaian baju biasa.  Tapi tetap bersemangat datang ke sekolah sebab seronok jumpa kawan kawan baru katanya..hehehe.

Amboi kiri kanan perempuan. Bahaya betul. Korang tau tak masa perjumpaan ibu bapa dan guru hari tu, teacher Daniael Mieqael cakap Abang ramai peminat. Semua sibuk nak berkawan dengan dia terutama budak budak perempuan. Omaigod terkejut Mummy Daddy dengar..hahahaha. Kecik kecik dah ada peminat tetiba si Daddy bangga dengan anak..hahaha

Yeayyyy hasil tangan Abang. Comel kan!

Haaaa inilah kawan Daniael Mieqael masa kat Smart Reader tahun lepas. Nama dia Dina. Tak sangka jumpa kat sekolah baru. Daniael Mieqael selalu bercerita pasal Dina ni. Mula mula aku dan suami tak kenal. Tapi bila tengok gambar ni barulah kami kenal. Kat Smart reader Dina tak pakai tudung. Kat Little Caliph wajib pakai tudung itu yang tak berapa nak kenal tu. Baik budak ni. Selalu tolong Daniael Mieqael buat kerja sekolah. Comel je.

Yang ni pula kawan kawan baru Daniael Mieqael. Kira genglah ni. Setiap kali jumpa pasti huru hara kelas Pelajar 5 tahun..hehehe.


Terkejut tengok gambar ni. Anak aku paling bersemangat..hahahaha!

Minggu ketiga. Masa ni Daniael Mieqael dah dapat baju sekolah baru.  Alahai kusyuknya anak mami buat kerja.

Sejak hari pertama masuk sekolah ni Daniael Mieqael lebih selesa duduk dekat dengan Dina. Iyelah kawan lama dia kan. Setahun kat smart reader. Satu kelas pula tu. Takpelah kalau tetiba bercinta pun, mami ok je..heheehe.


Daniael Mieqael paling bersemangat gitu. Kalau boleh nak siapkan cepat cepat. Sebab teacher selalu bagi hadiah siapa yang buat cepat, kemas dan cantik. Selalu teacher akan bagi biskut atau gula gula. Haaaa semangatlah sikit budak budak ni buat kerja. Chaiyok chaiyokk Abang!..heh




Alahai comelnyaaa kereta Abang! 


Comelnyalah semua. Sentiasa ceria dan semangat!. Okay kesayangan semua. Selamat berhujung minggu. Babai dan jumpa lagi..muahh!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page