HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Friday, 15 April 2016

Bila Aku Dan Suami Layan Cerita Munafik

Assalamualaikum...


Semalam berjaya juga tengok filem Munafik kat astro. Aku sejak hari tu lagi teringin nak tengok cerita Munafik ni. Ramai yang kata jalan cerita Munafik ni best dan antara filem terbaik pernah Syamsul Yusof ni buat. Dan aku sebenarnya peminat gila gila kat Syamsul Yusof ni. Memang minat gila. Suami pun boleh jeles tau tak padahal minat je kot..Hahahaha. Aku suka penampilan Syamsul Yusof ni sebab banyak persamaan dengan suami aku hehehe. Kulit putih, hensem, kaya (huwaaa tetiba mata duitan..hehehe) dan paling aku suka suara kedua duanya sangat macho. Syamsul Yusof ni kalau bercakap sebijik macam suami aku. Aku jatuh cinta kat suami pun sebab suara dia kot. Iyalah bercinta jarak jauh berhubung pun dalam telefon je. Hari hari dengar suara dia..fulamak..terus terjatuh cinta habis habisan!..hehehe.

Sepatutnya nak tengok Filem Munafik ni kat wayang tapi keadaan tak mengizinkan. Bila kawan whatsapp filem Munafik dah ada kat astro aku pun laju laju bagitahu kat suami. Suami memang dah sedia maklum yang aku teringin sangat nak tengok filem Munafik ni. Tanpa buang masa suami pun terus buka astro first dan bayar RM15 sahaja untuk filem Munafik ni dan boleh di tonton selama 48jam. Memang best ada saluran astro first ni. Kalau tak sempat tengok wayang boleh je tengok kat astro. Macam macam cerita ada. Harga pun sangat berbaloi..murah dan puas hati.

Sebenarnya suami aku ni sangatlah tak suka tengok cerita cerita hantu ni. Dan suami tak galakkan aku tengok cerita cerita macam ni sebab risau akan terbawa bawa dalam tidur katanya. Eleh takutlah tu..hehehe. Aku pula jenis kalau nak tengok cerita hantu atau cerita apa sahaja yang menyeramkan wajib berteman. Gila tengok sorang sorang. Tak sanggup! Dan teman wajib aku adalah suami aku sendiri..hehehe. Suami suka tak suka, takut tak takut..wajib teman aku sehingga cerita selesai. Tak teman siap! Kihkihkih :p.

Dalam pukul 10 malam aku dan suami dah bersiap sedia depan TV. Anak anak 8.30 malam dah selamat tidur. Cerita tak start lagi suami dah berdebar debar dan macam macam alasan tak nak tengok. Paling comel siap peluk bantal buchukk..hahaaha. Penakutnyalah suami aku ni..hahahaha. Cerita start je suami dah tutup tutup muka dengan bantal buchukk sambil baring atas pehaku kononnya tak nak tengok. Aku yang duduk sambil belai belai rambut suami terasa geli hati dan biarkan saja dia berkeadaan seperti itu. Cerita ni memang seram gila. Hantu dia pula sekejap sekejap keluar. Paling tak tahan bila hantu keluar je orang pertama menjerit suami aku..HAHAAHAHAAA. Dia menjerit bukan sikit sikit tau tapi hampir terkeluar anak tekak dia menjerit..HAHAAHAHA. Update blog ni pun aku masih terbayang bayang wajah suami aku ketakutan..Adoilah comel je suami aku ni macam budak kecik!

Tapi cerita Munafik ni memang terbaiklah. Serius memang terbaik! Patutlah berjaya kutip  berjuta juta dalam masa 2 minggu dan mengalahkan filem melayu lain. Lakonan nabila huda paling menakutkan. Setiap kali nabila huda kena rasuk dengan hantu, aku dan suami tak senang duduk. Dua dua macam nak terkencing je tengok cerita ni..hahaahaha. Seram gila! Siapa belum tengok cerita ni wajib tengok tau. Rugi tak tengok, jalan cerita dia memang terbaik dan banyak unsur unsur pengajaran yang akan buat kita sedar dan cepat cepat bertaubat ke jalan Allah sebelum terlamabt. Babai dan selamat berhujung minggu kesayangan semua.. :')



4 comments:

  1. Akak tak tengok lagi Eyna..
    Takut pulak akak baca...
    SERAM ke..
    Akak ni kategori PENAKUT jugakkkkk HAHAHAHA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak norhayati. Aah seram sangat kak. rasanya cerita ni paling seram kot saya pernah tengok. Takut nak tengok kali kedua. Cukup sekali..hahahaha

      Delete
  2. Baca entri ni ketawa sorang2 lak...comel ler kalo lelaki penakut.hahahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAHAAAAA..kita pun tak berhenti ketawa kalau teringat..adoi sabar jelah suami aku..hahahahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page