HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Wednesday, 20 April 2016

Yuran Tadika Little Caliphs Putrajaya

Assalamualaikum...

Hari ini nak share pasal yuran pendaftaran Daniael Mieqael di Tadika Cilik Genius bawah program Little Caliphs.  Kalau nak bandingkan dengan sekolah lama Daniael Mieqael tahun lepas iaitu Smart Reader, yuran kat little Caliphs ni sebenarnya jauh lebih murah. Sangat sangat murah. Tapi rasanya kalau luar kawasan Putrajaya lagi murah kot.

Sebenarnya sebelum Daniael Mieqael masuk Tadika Little Caliphs ni suami teringin sangat nak masukkan Daniael Mieqael ke Tadika Genius Aulad. Suami siap buat surat rayuan lagi supaya pihak Genius Aulad terima Daniael Mieqael sebagai pelajar baru. Sedih okay. Satu hari suami cari sekolah baru untuk Daniael Mieqael. Kalau masuk awal tahun mungkin senang sikitlah masuk Tadika Genius Aulad tu. Lagi pun Daniael Mieqael nak masuk bulan April lagilah tak dapat sebab sesi persekolahan semester pertama dah nak habis itu yang tak dapat tu. Kalau nak masuk juga kena tunggu tahun depan. Risau sangat keadaan Daniael Mieqael masa tu. Pening kepala cari sekolah baru.


Pilihan terakhir Tadika Little Caliphs. Kebetulan tadika ni berdekatan dengan kawasan rumah kami. Dan kebetulan pula satu kawasan dengan sekolah lama Daniael mieqael. Cuma bezanya Tadika Smart Reader kat blok depan. Tadika little Caliphs pula blok belakang. Satu jalan pula tu. Alahai sebak pula setiap hari lalu sekolah lama :'(

Dah ditakdirkan Daniael Mieqael bersekolah di Little Caliphs. Suami kata kalau perkembangan Daniael Mieqael okay insyaAllah kami akan teruskan sampai tahun depan. Tapi bila tengok Daniael Mieqael gembira dan hari hari dengar dia berzikir mungkin inilah sekolah terbaik untuk dia dan adik adik dia akan datang.


Okay ini yuran little caliphs 2016 di kawasan Putrajaya. Kalau ikutkan suami sepatutnya kena bayar RM1635.10 tapi sebab kami tak sempat join Reading Technic Course awal tahun hari tu maka dapatlah diskaun RM50. So Suami hanya bayar RM1585.10. 
Bayaran bulanan Daniael Mieqael RM450 sebab ambil full day. Huh murahnya..


Ini adalah resit rasmi dan sebagai bukti pembayaran dah selesai. 
Ish ish ish murahnya berbeza betul yuran masa kat Smart Reader. 
Alhamdulillah dapat jimat banyaaaakkkkk..hehehe.


Suami tak fikir banyak. Hari tu juga bank in duit laju laju asalkan Daniael Mieqael dapat berpindah ke sekolah baru dengan segera. Alhamdulillah segala urusan anak bertukar sekolah Allah permudahkan semuanya. Bersyukur sangat. Terima kasih ya Allah..


2 comments:

  1. wah..tenkiu mummy..info yg penuh..skrg kami tgh pikir plak nk hntr samada LC presint 14 or kat sg merab..klau yg presint 14 dekat ngn playschool dia skrg..klu sg merab dekat ngn rumah..haha..tp harga ikut lokasi agaknya kan..sb LC sg merab rm420..yg presint 14 tu xtau berapa..
    apa2 pun tq ye..update la lagi stori pasal daniael kat school..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page