HOME Daniael Mieqael Dannish Riffqie Rayyan Ashraff Family and Friends My Bloglist Pregnancy Moments

Monday, 29 February 2016

Dannish Riffqie Genap 3 Tahun.

Assalamualaikum..


Semalam 28022016 anak kedua Mummy Dannish Riffqie genap 3 tahun. 

Happy Birthday anakku sayang. Mummy minta maaf tak dapat celebrate harijadi sayang besar besaran. Kesayangan Mummy yang bijak pandai ini janganlah berkecil hati ye sayang. InsyaAllah Mummy Daddy akan sentiasa usahakan yang terbaik untukmu dan kesenangan kita sekeluarga. 

Dannish Riffqie sayang, kehadiranmu dalam hidup Mummy Daddy cukup bermakna. Terlalu bermakna anakku sayang. Semoga sayang terus membesar dalam keadaan sihat sentiasa, jadi anak yang soleh, sentiasa jadi Adik yang terbaik untuk Abang Daniael Mieqael dan sentiasa jadi Abang terbaik untuk Rayyan Ashraff. Dan paling penting sekali jadilah anak yang sentiasa membanggakan Mummy Daddy selamanya.

Kita tunggu Daddy balik dari Vietnam ye sayang. Mummy Janji beli kek dan tunaikan apa saja permintaan sayang selama setahun. Mummy, Daddy, Daniael Mieqael dan Rayyan Ashraff sentiasa sayangkanmu anak. 

Wednesday, 24 February 2016

Business Online "CutieyCrafty"

Assalamualaikum semua. 




Bismillahirahmanirahim..dengan bangganya aku nak share sikit pasal bisnes online aku kat Instagram. Aku sebenarnya baru saja berjinak jinak dengan bisnes online ni. 

Kalau korang tengah cari doorgift unik, comel dan murah murah untuk majlis majlis istimewa korang seperti majlis pertunangan, majlis perkahwinan, majlis aqiqah dan majlis apa sahaja yang korang nak buat yang akan memberi maanfaat kepada tuan rumah dan tetamu tetamu istimewa korang, boleh lah singgah ke Instagram bisnes online aku "CutieyCrafty" tu. 

InsyaAllah ada yang sesuai untuk korang semua :)





Setakat ini bisnes online aku baru sebulan beroperasi dan aku start dengan menjual tasbih tasbih pearl, keychain tasbih, set tasbih + buku yassin dan set tasbih + buku doa doa harian secara kecil kecilan. Semuanya hasil tangan aku sendiri. Mula-mula risau juga nak buat bisnes online ni sebab takut tak menjadi. 

Banyak risiko kena tanggung. Sebab bisnes online aku ni melibatkan modal sendiri. Dan terpaksa buat projek sorang sorang. Tapi hasil sokongan suami tercinta kami sepakat memulakan bisnes online ini tanpa was was..cewahh..hehehe











CutieyCrafty baru sebulan beroperasi, alhamdulilah sambutan sangat sangat menggalakkan sebab stok banyak yang terjual sudah..syukur sangat. Sekarang ni ramai sangat yang buat tempahan untuk tasbih tasbih comel ni sampai terkadang aku tak cukup tidur sebab nak siapkan semua mengikut jadual yang telah dipersetujui. Selain tak cukup tidur, terpaksa pula pergi poslaju untuk pos semua tempahan customer tersayang. Penat memang penat tapi serius aku gembira dengan bisnes online aku ni. Rasa nak menangis pun ada sebab macam tak percaya je bisnes tasbih aku menjadi..terima kasih ya Allah dan terima kasih pada semua yang sudi membeli..saya jual ye! heh.. :)

So kesayangan semua jangan lupa singgah instagram kita ye. 
Kalau nak order pun boleh sebab tempahan masih dibuka.Terima kasih. Sayang korang semua :)






Tuesday, 23 February 2016

Kisah Kami Berlima

Assalamualaikum..

Seminggu sebelum suami kesayangan outstation ke vietnam, kami anak beranak sempatlah keluar makan makan dan jalan jalan bersama. Mummy sebenarnya sedih sebab time ulangtahun Mummy yang ke 35 tahun suami tercinta terpaksa pergi outstation. Baru je nak manja manja dengan suami terus takde mood nak buat itu ini :'(. Tapi takpelah duit masyukkkkk siapa yang untung kami juga anak beranak :')

Hujung minggu hari tu kami keluar makan makan kat IOI City Mall Putrajaya. Anak anak teringin nak makan Pizza Hut termasuklah suami. Tapi sayangnya Restoran Pizza Hut penuh. Tetiba pula ramai orang. Haih malasnya nak tunggu. Kami santai santai kejap kat luar. Sambil sambil tunggu, suami ajak ambil gambar..bestnyaaaaa!







Alaaaa kesiannya anak anak dah mula boring dan kelaparan masa ni.

Daniael Mieqael balik balik cakap "bila nak makan ni Mummy, penatlah tunggu.."Alahai kesiannya.


Aku dan suami terus cari restoran lain. Tapi anak anak tak nak pula. Merajuk tak dapat makan pizza. Daniael Mieqael sejak akhir akhir ni kuatnyalah merajuk. Tegur sikit merajuk..tegur sikit merajuk..geram je rasa. Bila anak sulung dah start merajuk terpaksalah Daddy yang kena pujuk. Pujuk punya pujuk tiba tiba anak sulung dengan riang rianya cakap nak makan KFC!

Dah dua minggu berturut turut makan KFC. Setiap kali balik kerja suami akan tapau KFC untuk anak anak. Tapi anak anak tak pernah jemu makan. Seperti biasa atas permintaan anak anak kami terus cari KFC. Alhamdulillah ada tempat duduk.

Emmm..tapau  Daddy mainan lagi. Sekotak RM 2. Dapat lego je terus tersenyum senyum happy..

Dua dua berborak sakan..

Dannish Riffqie ni jenis banyak tanya. Macam macam dia tanya kat Abang dia. 
Kadang kadang Daniael Mieqael sampai tak terjawab dibuatnya..hehehe.



"Mummy lego Rayyan mana?" Tetiba membebel sorang sorang..hehe
Mulut tu mulut tu..geram! cium baru tau..

Masa untuk makan! Suka betul dua beradik ni makan KFC. Seketul ayam tak cukup. 
Sorang wajib ada dua ayam goreng lepastu makan dengan nasi baru puas hati.


Si bongsu kesayangan Mummy. Dah pandai makan sendiri. Bila Mummy cuba suap langsung tak nak..meronta ronta nak suap sendiri. Jadi Mummy biar jelah dia makan sendiri.

Boleh tahan dia ni..makan nasi KFC banyaaaakkk

Muka puas hati dapat makan sendiri..hehe




Alhamdulillah sejak anak anak dah besar ni aku dan suami makin senang nak makan. Kalau dulu susahnya nak makan semeja macam ni. Mesti terkejar kejar makan dan kadang kadang terpaksa bergilir gilir makan.

Tapi sekarang anak anak dah pandai makan sendiri dan semakin berdisiplin. Senang hati Mummy Daddy sebab dah boleh makan semeja dengan anak anak dengan aman damai..




Dah puas makan makan kami bawa anak anak ke tempat permainan pula. Jalan punya jalan tiba tiba terjumpa tempat best untuk bergambar. Wahh cantiknyaaaa terus anak beranak laju laju posing sebelum ramai orang..huhuhu.


Anak anak tengah kenyang ni so kalau nak suruh diorang posing memang sesuai sangat. 
Sebab masing masing beri kerjasama dengan baik tanpa paksaan.

Haaaaaa tengok anak anak goodboy je posing dengan Mummy kan. 
Mummy suka! Mummy suka! :)






Gambar wajib anak beranak yang perlu di cuci besar besar dan diframekan. 
Bukan senang nak ambil gambar family macam ni, susah tau. Tapi bila tengok gambar ni menjadi..
wahhh comelnyaaa terus suruh suami cuci gambar ni laju laju..heh :)



Dah puas ambil gambar banyak banyak kat situ..
tetiba tekak Mummy teringin nak makan cendol durian pula..huhuhu



Daniael Mieqael. Si budak hensem yang kuat merajuk macam Daddy :p



Dannish riffqie. Si budak banyak akal dan paling rajin tolong Mummy kemas rumah..


Rayyan Ashraff. Si bongsu Mummy yang punyalah manja tahap nak kena cium setiap masa sebab menggeramkan!


Si baju merah kesayangan Mummy ni..dah ketagih cendol durian..huhuhu.



Aku kalau dah sampai IOI City Mall lepastu tak singgah makan cendol durian memang akan merajuklah sebulan kalau tak pun tiba tiba aku akan jadi macam budak kecil tak nak balik.. 
Lantaklah ramai orang pun..Mummy sanggup tunggu dan bersabar.. 
asalkan cendol durian dapatku miliki dan nikmati sepuasnya..cewahhhh!



Bila dah dapat cendol durian.. aku punyalah happy! Ketawa sampai tak ingat dunia..hahaha :')




Anak anak kesayangan seperti biasa..masuk je restoran ni terus minta roti (pappa roti). 
Cendol durian Mummy Daddy langsung tak pandang pun..eksyenn tiga beradik ni..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page